To je to što me zanima!

Nove snimke nereda u Županji: Huligani ozlijedili tri policajca

Policijski službenici su, zbog svladavanja otpora, uporabili sredstva prisile prema skupini gostujućih navijača koji su pokušali neovlašteno ući na nogometni stadion narušavajući javni red i mir, kažu iz policije
Vidi originalni članak

Umjesto da se nakon zanimljive utakmice Graničara i Hajduka u Županji, gdje su gosti tijesno pobijedili 2-1 i prošli u osminu finala Kupa, priča o nogometu, glavna tema opet su - huligani.

POGLEDAJTE VIDEO: Kaos u Županji

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sve je počelo još prije utakmice, kad se Torcida, u pokušaju ulaska na sjevernu tribinu Stadiona prve hrvatske nogometne lopte, sukobila s policijom, ali i Bad Blue Boysima koji su bili u blizini. 

A onda, uspkros lijepoj atmosferi na ispunjenim tribinama, nekih pola sata nakon utakmice - opet neredi.

U parku pokraj autobusnog kolodvora u Županji, u neposrednoj blizini Osnovne škole Ivana Kozarca došlo je do nove makljaže. Čitatelj 24sata snimio je tučnjavu iz auta, a vidi se kako lete baklje i boce. 

O svemu se oglasila i vukovarsko-srijemska policija koja je dodala kako je na kriminalističko istraživanje privedeno 11 osoba.

- Jučer, 6. listopada oko 14:55 sati, uoči početka nogometne utakmice između NK Graničar i HNK Hajduk na nogometnom stadionu u Županji policijski službenici su, zbog svladavanja otpora, uporabili sredstva prisile prema skupini gostujućih navijača koji su pokušali neovlašteno ući na nogometni stadion narušavajući javni red i mir prilikom čega su dvojica iz skupine napala dvojicu policijskih službenika. Prilikom uporabe sredstava prisile tri su policijska službenika lakše ozlijeđena - poručili su iz policije.

Cijelo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Policijski službenici su u službene prostorije policije priveli šest osoba starosti od 19 do 26 godina s područja više županija (splitsko-dalmatinske, dubrovačko-neretvanske, zagrebačke i osječko-baranjske) nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će protiv 22-godišnjaka s područja Osječko-baranjske županije i jedne, zasad nepoznate osobe podnijeti kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Napad na službenu osobu“.

Protiv svih šest privedenih osoba policija će podnijeti optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja nedopuštenog ulaska u prostor gledatelja iz članka 4. stavka 1. točke 10. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, a protiv trojice među njima i za počinjeni prekršaj remećenja javnog reda i mira iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. 

Nešto kasnije, oko 17:15 sati policijski su službenici spriječili sukob navijača okupljenih kod autobusnog kolodvora u Županji.

Tada je u službene prostorije policije privedeno još pet osoba starosti od 17 do 33 godine s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Protiv 19-godišnjaka, kod kojeg je pronađena teleskopska palica i papar sprej, bit će podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, dok je 33-godišnjak, koji je na autobusnom kolodvoru u alkoholiziranom stanju (0,79 g/kg) vrijeđao i omalovažavao policijskog službenika, smješten u posebnu prostoriju do otriježnjenja te će protiv njega biti podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • JA SAM TAJ 07.10.2020.

    Mi koji radimo plaćamo tu policiju. Koliko bi manje novaca trebalo za policiju kada do ovakvih stvari ne bi dolazilo. Naravno za sve to je isključivi krivac vlast odnosno zakonodavstvo. Kada bi htjeli to bi se riješilo u roku odmah.

  • pero83 07.10.2020.

    zgubidani

  • Kuco11 07.10.2020.

    Pa to im je posa, to je isto kao da napišete clanak da je taxist jutros vozio taxi ili smetlar skupljao smece tj meo ulicu....

Komentiraj...
Vidi sve komentare