To je to što me zanima!

Prođe li dalje, Hajduk može na West Ham, Maribor, Lille, AZ

Pobjedom u Ukrajini Hajduk je napravio velik korak prema četvrtom pretkolu Europske lige, a bude li doista tamo, može izvući neke od klubova iz Engleske, Francuske, Italije...
Vidi originalni članak

Iako je to još daleko od gotovog, rezultat 3-0 u gostima navijačima s pravom garantira vrlo dobre šanse da se Hajduk idućeg tjedna plasira u četvrto pretkolo Europske lige. Uzvrat s Oleksandrijom na rasporedu je iduće četvrtak u 20.30 sati, a potvrde li 'bijeli' sinoćnju veličanstvenu pobjedu, bit će na mali korak do skupina Europske lige.

Ždrijeb tog famoznog četvrtog pretkola dan je poslije uzvratnih utakmica, 5. kolovoza, a mogući protivnici Hajduka doista su odlične momčadi. Prema sadašnjim rezultatima i klupskim koeficijentima Hajduk će vjerojatno biti u skupini nenositelja, a Uefa će i na dan ždrijeba momčadi podijeliti na podskupine, no već sada je jasno da splitski klub neće biti favorit u tim utakmicama.

Mogući protivnik Hajduka je bilo koja momčad koja ispadne u 3. pretkolu Lige prvaka, a koja ima dovoljno jak koeficijent da bude nositelj, ali i svi nositelji koji se već natječu u pretkolima Europske lige. Hajduku tako primjerice prijete Bilićev West Ham, Austria Beč, Hertha, AZ Alkmaar, Lille, PAOK ili Ajax (ispadnu li iz LP-a), Monaco Danijela Subašića (ispadne li iz Lige prvaka od Fenera), St. Etienne, Maribor, Spartak Moskva, Sassuolo... Naravno, pod uvjetom da se plasiraju u četvrto pretkolo Europske lige ili da neki poput Monaca, Ajaxa i PAOK-a ispadnu u 3. pretkolu Lige prvaka...

Iako, kako smo rekli, Hajduk neće biti favorit protiv bilo kojeg od nositelja, daleko je to od neprelaznih prepreka i 'bili' se s pravom mogu nadati skupinama Europske lige.

 

Idi na 24sata

Komentari 119

  • kakogod 29.07.2016.

    Okrećemo se Žužulovoj izdajničkoj prčiji. Tri boda trebamo iščupat kako god znamo... Inače, najveći, najslavniji i najpopularniji hrvatski nogometni klub ima trenutno 40.110 članova za 2016.god. i 5.873 pretplatnika za sezonu 16/17...

  • nadobudan 29.07.2016.

    Hajduk je praktički osigura play off i mogućnost ulaska u EL.Uzvratna utakmica sa ukrajincima je formalnost tako da uprava ima dovoljno vremena da pojača momčad jer prelazni rok još traje.potrebno je još pokoje pojačanje, pogotovo u obrani.Vrijedi investirati u ovu momčad jer ulaskom u EL sve se vraća.Na potezu je Hajdukova uprava. NAPRID BILI !!!

  • 29.07.2016.

    Ako stignu do grupne faze, klepetati ce godinama kako su donijeli vazne bodove hrvatskome nogometu. Ipak, sretno hajduku jer dok ne igraju protiv dinama nemam nista protiv da pobijede.

Komentiraj...
Vidi sve komentare