To je to što me zanima!

Procurila VAR snimka sa susreta Osijeka i Hajduka: Za sudačku komisiju ovo nije kažnjiva ruka

Iako je vidljivo kako je igrač Osijeka dvaput dirao loptu rukom, sudačka komisija je procijenila u svojoj analizi kako su suci pogriješili jer su poništili gol Ramona Miereza
Vidi originalni članak

Iz dana u dan cure audiosnimke iz VAR sobe, a ovaj put je osvanula ona s utakmice Osijeka i Hajduka (1-1). U pitanju je situacija uoči poništenog gola Ramona Miereza u 34. minuti. Darko Nejašmić je u začetku akcije loptu dirao rukom pa je sudac Igor Pajač uz pomoć VAR suca Frana Jovića poništio gol.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Rukom je igrao, ali to je u PPI-ju. Pusti da vidim taj faul - rekao je Fran Jović.

Za to vrijeme su igrači jedne i druge momčadi opkolili Pajača.

- VAR soba ovdje, pregledavamo ruku, polako. Dva puta je igrao rukom - rekli su iz VAR sobe.

- Namjesti mi trojku da se lijepo vidi - kazao je Jović.

- Je li ruka kažnjiva? - pitao ga je Pajač koji je potom sam otišao pogledati snimku.

- Ajde sad ćeš vidjeti, je. Jesi došao? Znači s jednom rukom si je gurnuo pa drugom dirao. Čista ruka je bila - stigla je konačna presuda nakon čega je Pajač poništio gol Osijeka.

Video pogledajte OVDJE

Zanimljivo, iako je vidljivo kako je igrač Osijeka loptu dirao dvaput i to s obje ruke, sudačka komisija je u analizi objavila kako su Osječani oštećeni i da je gol trebao biti priznat. Oni su konstatirali kako to nije kažnjiva ruka.

- Incident u kojem je igrač Osijeka rukom ostvario kontakt s loptom nije prekršaj “kažnjive igre rukom”. Uz razmatranja PNI-e da je ruka u analiziranom incidentu jasno potporna, da lopta prema ruci dolazi neočekivano upućena od suparnika s minimalne distance, da igrač nije mogao izbjeći kontakt s loptom, te da je igrač Osijeka ostvario kontakt s loptom u potpuno prirodnoj kretnji ustajanja s podloge, KNS HNS-a intervenciju VAR suca smatra neopravdanom, a interpretaciju suca utakmice tijekom pregleda OFR snimka neispravnom.

Idi na 24sata

Komentari 76

  • NEPRILAGOĐEN 29.02.2024.

    Hajduk da je principijalan, moralan i posten klub, istupil bi iz HNL-a i nastavil igrati u srpskoj ligi...Ali slatki su, dragi i prije svega potrebni dinamovi novci zaradjeni u Europi, inace bi klubic s juga davno zavrsil u stecaju!!

  • Plavi Atom 29.02.2024.

    LJUDI MOJI… NE podrzavam ovo niti ove tovare, ali Ova komunikacija.. pa bolju imaju klinci koji igraju GTA ili Call od duty

  • Hav jes No 29.02.2024.

    Ma kakva ruka nogom je igro

Komentiraj...
Vidi sve komentare