To je to što me zanima!

Đoković se prvi put oglasio iz Australije. Procurio dokument koji objašnjava zašto je stigao

Prema pismu organizatora Grand Slama s početka prosinca, tenisači smiju sudjelovati na turniru i ako su preboljeli covid u zadnjih šest mjeseci, no savezna vlada još je u studenom javila da to ne vrijedi
Vidi originalni članak

Prvi se put od dolaska u Australiju službeno oglasio Novak Đoković (34) na društvenim mrežama. Nije komentirao pritvaranje ni nastup na teniskom turniru, već je vjernicima koji se ravnaju po julijanskom kalendaru čestitao Božić.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Mir Božji, Hristos se rodi. Sretan Božić! Neka vas Božja ljubav okrijepi i ispuni. Hvala mojoj obitelji, Srbiji i svim dobrim ljudima širom svijeta koji mi daju podršku, osjećam je. Hvala Bogu dragom na zdravlju", napisao je Đoković na ćirilici.

Zašto je Novak objavio da je dobio izuzeće za nastup na Australian Openu, a onda mu u Melbourneu nisu izdali vizu za ulazak u Australiju pitanje je koje proteklih dana muči brojne ljubitelja tenisa i sporta uopće, a jedan dokument mogao bi rasvijetliti stvari.

Tennis Australia kao organizator prvog Grand Slama sezone je, naime, u obavijesti od 7. prosinca tenisačima napisao kako svatko tko je prebolio covid u posljednjih šest mjeseci može dobiti liječničko izuzeće iako je u studenom federalna vlada obavijestila teniski savez kako to ne vrijedi, piše Codesports.

POGLEDAJTE VIDEO: Drugi prosvjed iz Beograda

Vjeruje se kako je Đoković zatražio i dobio medicinsko izuzeće upravo na temelju preboljenja, kao i Čehinja Renata Voráčova (38), kojoj su prvo izdali vizu, a onda je opozvali. Oboje su smjestili u hotel Park koji služi kao pritvor za tražitelje azila u Melbourneu.

Prema dokumentu, cijela krivnja oko Đokovićeva pritvaranja pada na australski teniski savez. Australska federalna vlada odlučila je kako tenisači mogu dobiti izuzeće za ulazak u Australiju samo ako imaju valjano opravdanje liječnika iz inozemstva, a za nastup na Australian Openu trebaju dobiti zeleno svjetlo neovisne skupine australskih liječničkih stručnjaka. Za to su se morali prijaviti do 10. prosinca.

Tennis Australia u obavijesti tenisačima napisala je, pak, kako je za izuzeće dovoljno priložiti i pozitivan PCR test na covid ne stariji od 31. srpnja. No to se pokazalo pogrešnim. U su iz TA-a pokušali oprati krivnju tvrdeći kako su sve radili prema informacijama koje su dobili od savezne vlade.

Tko će na koncu preuzeti odgovornost i kako će to utjecati na Đokovićevu tužbu za deportaciju, vidjet ćemo u ponedjeljak, kad je sudac zakazao novo ročište.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 86

  • nokia8 08.01.2022.

    Ako su mu dve komisije odobrile da moze da igra, zasita je sramota da ga ovako hapse i privode kao kriminalca! Izdrzi Nole i srecan Bozic tebi i tvojoj porodici, kao i svim Srbima i Pravoslavcima na svetu!

  • Hajduk Beograd 07.01.2022.

    Mogo je da uzme vakcinu i stvar rešena. Niko nije iznad zakona tako ni naš Đoko

  • tomo1234 07.01.2022.

    Za sada već ima šaru crno na bijelo. Zabrana ulaska u Aus.naredne 3 godine. To je dobio napisano na Latinici

Komentiraj...
Vidi sve komentare