To je to što me zanima!

Prodaja Ademija u Torino bi pokrila čak trećinu proračuna

MAMIĆU JE MALO Torino nudi iznos od šest milijuna eura za makedonskog reprezentativca, no u Dinamu još razmišljaju i tako Ademiju žele podići cijenu
Vidi originalni članak

Prije dvije godine na ljeto su prodani Vida, Kovačić i Badelj, prošlo ljeto otišli su Vrsaljko i Jedvaj, a sad bi Dinamo trebao napustiti Arijan Ademi (24).

Reprezentativac Makedonije važna je karika u Mamićevoj momčadi, ali šest milijuna eura, koliko su, kako tvrde Talijani, Torinezi spremni isplatiti, velik je novac. Ni s Ademijem u momčadi, kao i bez njega, nitko ne može jamčiti da će Dinamo dohvatiti Ligu prvaka i 12 milijuna eura, koliko donosi. Torino za sljedeću sezonu slaže vrlo ozbiljnu momčad, a “klimavo” im je na poziciji zadnjeg veznog, na kojoj igra Giuseppe Vives, zamjenik kapetana. Ne bi to bio problem da Vives nije u 36. godini i Talijani mu traže zamjenu. 

Najizgledniji je Arijan Ademi, koji je Torineze impresionirao utakmicama u Europskoj ligi, te na derbiju protiv Rijeke. Dinamo na njegovoj poziciji može koristiti Domagoja Antolića, Domagoja Pavičića i Zvonka Pamića, pa se odlazak makedonskog reprezentativca, računaju u Dinamu, ne bi previše ni osjetio. Upravo je Pavičić najviše impresionirao u završnici prvenstva. 
Uostalom, Dinamova blagajna puni se isključivo prodajom igrača, a šest milijuna eura trećina je “modrog” godišnjeg proračuna. Prihoda od ulaznica nema, štoviše, moglo bi se reći da to ide u rubriku “rashodi”.

- Dinamo će u europske kvalifikacije krenuti s 99 posto trenutnog igračkog kadra - rekao je trener Zoran Mamić.

To je točno. Ovaj jedan posto svake godine, u pravilu, znači odlazak najvrednijeg nogometaša. Preklani je “99 posto” značilo odlazak Vide, Badelja i Kovačića, lani je uključivalo prodaju Jedvaja i Vrsaljka, a ovu bi, eto, to trebalo predstavljati izlaznu strategiju Arijana Ademija.

Idi na 24sata

Komentari 82

  • AnteG 19.06.2015.

    Mamiću, CARE! PA ako oog uspiješ ftopiti Torinezima za 6 milja EURA pa zaista nema ti ravnog! PA TI SI ČUDO! Ademija ako prodaš za 6 milja! PA ja ne mogu vjerovat!! PA takvih imaš u svakom klubu HNL-a, kamoli jačim ligama! MAJSTOR MAMINJO!

  • Lud_ko_struja 16.06.2015.

    premalo je 6 milja za Ademija, makar 10.....

  • El Tractor 16.06.2015.

    Prodao bi ga taj i za manje...

Komentiraj...
Vidi sve komentare