To je to što me zanima!

Prodano u 32 minute: I obitelji igrača Kosova ostale 'kratke'...

Promocija u viši rang Lige nacija Kosovu je na dohvat ruke, a igrači su uvjereni - na rubu su nečeg velikog. Kosovo je tek 2015. postalo član Fife, a danas su na vrhu skupine u Ligi nacija i čeka ih utakmica s Azerima
Vidi originalni članak

Nogometna euforija trese Kosovo!

Balkanska država u Fifino je društvo ušla tek 2015., a brojni talenti odlučili su nauštrb Kosova odabrati druge reprezentacije. Sadašnja momčad sadrži tek dva igrača starija od 26 godina, a čak je sedam igrača mlađe od 21 godinu!

Kosovo trenutačno predvodi treću skupinu Lige D s 11 bodova, a u pet je susreta poraženo - nijednom. Ostao je tek finalni, i najbitniji, okršaj s Azerbajdžanom, koji za balkanskom zemljom kasni tek dva boda te bi eventualnom pobjedom zasjeo na vrh ljestvice.

Veznjak Brondbyja, Besar Halimi rekao je:

- Nešto se veliko može dogoditi na Kosovu. Jako smo euforični, a ljudi su ovdje totalno poludjeli. Utakmica s Azerbajdžanom bit će najveća u našoj povijesti. Naravno da je remi dovoljan, no svi od nas očekuju pobjedu, a uvjeren sam da možemo pobijediti ako iskoristimo svoj potencijal - a onda slavimo!

Samouvjeren je poput njega i njegov reprezentativni kolega, Donis Avdijaj, koji nastupa za Willem II:

- Za mnoge ljude u Kosovu, nogomet je sve. Vidjeti nas kako pobjeđujemo čini ljude ponosnima, a ulaznice za našu utakmicu s Azerbajdžanom rasprodale su se u 32 minute! Pa čak ni neki igrači nisu uspjeli doći do ulaznica za svoju obitelj - kazao je Avdijaj koji je u Nizozemsku stigao iz njemačkog Schalkea.

No iako bi mogli ući u rang više, Avdijaj se ne želi zanositi... Dug je put do napretka!

- Trebamo ići malim koracima, čak i ako nam ide zaista dobro u Ligi nacija jer i dalje kasnimo za ostalima u brojnim stvarima. Dug je put do najboljih reprezentacija. Većina terena je toliko loša da se ponekad trebamo voziti dva sata vlakom do najboljeg terena u državi - zaključio je 22-godišnji napadač.

U reprezentaciji Kosova važnu ulogu imaju i neki HNL igrači. Amir Rrahmani iz Dinama jedan je od senatora reprezentacije s 13 nastupa u kojima je zabio dva gola, a napad predvodi Lokomotivin Lirim Kastrati koji je tek nedavno debitirao za Kosovo i ima jedan nastup.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • gladijator 20.11.2018.

    To je mlada reprezentacija i pred njima je jos dug put do kvalitete, najbolji igrac im je Valon Berisha, decko je zvijer samo nek promijeni menadzera ima kvalitetu za puno vece klubove.

  • Netko_Iz_Mase_1 20.11.2018.

    Svu sreću želim Kosovu!

  • cule123 20.11.2018.

    napad predvodi kastrati koji ima jedan nastup..ti nisi normalan

Komentiraj...
Vidi sve komentare