Obavijesti

Sport

Komentari 10

Prodano u 32 minute: I obitelji igrača Kosova ostale 'kratke'...

Prodano u 32 minute: I obitelji igrača Kosova ostale 'kratke'...
1

Promocija u viši rang Lige nacija Kosovu je na dohvat ruke, a igrači su uvjereni - na rubu su nečeg velikog. Kosovo je tek 2015. postalo član Fife, a danas su na vrhu skupine u Ligi nacija i čeka ih utakmica s Azerima

VIDEO

Nogometna euforija trese Kosovo!

Balkanska država u Fifino je društvo ušla tek 2015., a brojni talenti odlučili su nauštrb Kosova odabrati druge reprezentacije. Sadašnja momčad sadrži tek dva igrača starija od 26 godina, a čak je sedam igrača mlađe od 21 godinu!

Kosovo trenutačno predvodi treću skupinu Lige D s 11 bodova, a u pet je susreta poraženo - nijednom. Ostao je tek finalni, i najbitniji, okršaj s Azerbajdžanom, koji za balkanskom zemljom kasni tek dva boda te bi eventualnom pobjedom zasjeo na vrh ljestvice.

Veznjak Brondbyja, Besar Halimi rekao je:

- Nešto se veliko može dogoditi na Kosovu. Jako smo euforični, a ljudi su ovdje totalno poludjeli. Utakmica s Azerbajdžanom bit će najveća u našoj povijesti. Naravno da je remi dovoljan, no svi od nas očekuju pobjedu, a uvjeren sam da možemo pobijediti ako iskoristimo svoj potencijal - a onda slavimo!

Samouvjeren je poput njega i njegov reprezentativni kolega, Donis Avdijaj, koji nastupa za Willem II:

- Za mnoge ljude u Kosovu, nogomet je sve. Vidjeti nas kako pobjeđujemo čini ljude ponosnima, a ulaznice za našu utakmicu s Azerbajdžanom rasprodale su se u 32 minute! Pa čak ni neki igrači nisu uspjeli doći do ulaznica za svoju obitelj - kazao je Avdijaj koji je u Nizozemsku stigao iz njemačkog Schalkea.

No iako bi mogli ući u rang više, Avdijaj se ne želi zanositi... Dug je put do napretka!

- Trebamo ići malim koracima, čak i ako nam ide zaista dobro u Ligi nacija jer i dalje kasnimo za ostalima u brojnim stvarima. Dug je put do najboljih reprezentacija. Većina terena je toliko loša da se ponekad trebamo voziti dva sata vlakom do najboljeg terena u državi - zaključio je 22-godišnji napadač.

U reprezentaciji Kosova važnu ulogu imaju i neki HNL igrači. Amir Rrahmani iz Dinama jedan je od senatora reprezentacije s 13 nastupa u kojima je zabio dva gola, a napad predvodi Lokomotivin Lirim Kastrati koji je tek nedavno debitirao za Kosovo i ima jedan nastup.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe