To je to što me zanima!

Nadzorni odbor Hajduka neće odstupiti: Izbori su u prosincu

Aktualni saziv NO Hajduka trebao je ostati na funkciji do druge polovice 2019. godine, no posljednji događaji u klubu jasno su potvrdili da tijelo nije odradilo svoj posao kako treba i zato se raspisuju prijevremeni izbori
Vidi originalni članak

U Novinarskom salonu stadiona na Poljudu odražana je konferencija za medije Nadzornog odbora Hajduka. Gost je bio Slaven Marasović:

- S obzirom na posljednja događanja i veliki interes javnosti, obraćam vam se u ime Nadzornog odbora. Članovi Nadzornog odbora su odgovorni za sve što se događa u klubu sukladno svojim ovlastima. Kako procjenjujemo rad Uprave? Na sjednicama NO često sudjeluju i drugi djelatnici kluba, a mi tražimo pismene izvještaje pomoću kojih donosimo odluke - počeo je Marasović.

- Nadzorni odbor je podržao otvaranje kluba prema manjim sredinama i zajedničkoj suradnji, prema kontinuitetu rada i završetku procesa izgradnje kvalitetnijeg sistema upravljanja. NO je također podržao traženje visokostručnog kadra za važna mjesta u klubu.

Nadzorni odbor ne odstupa

Prvo pitanje ticalo se odstupanja Nadzornog odbora:

- Ne odstupamo, smatramo da bi to dodatno doprinijelo nestabilnosti situacije. 

-  Smatram da NO može i mora djelovati kvalitetnije, iako je bilo dosta kvalitetnih stvari. No će do izbora funkcionirati normalno. I ovo su redovni izbori, ovo nisu prijevremeni izbori i mi smo rekli da ne odstupamo sa svojih mjesta.

- Trenutna situacija u klubu je ponajprije uvjetovana rezultatima. Pred nama ima puno posla, a što će se više toga odrađivati, bit će bolja. Kad smo došli na naš mandat, situacija je financijski bila gora nego sada. A trenutno imamo neke aktivnosti koje smo pokrenuli u klubu, a koja imaju za cilj razvoj kluba - rekao je Marasović.

Priopćenje

Udruga Naš Hajduk, koja je od strane većinskog vlasnika kluba dobila mandat za izbor članova Nadzornog odbora Hajduka, objavila je priopćenje u kojem stoji kako će izbori biti obavljeni 15. prosinca ove godine.

Aktualni saziv NO Hajduka trebao je ostati na funkciji do druge polovice 2019. godine, no posljednji događaji u klubu jasno su potvrdili da tijelo nije odradilo svoj posao kako treba i zato se raspisuju prijevremeni izbori.

Nakon raspisivanja izbora, svi koji to žele mogu se prijaviti, a između 37 tisuća članova birat će se novih sedam članova Nadzornog odbora Hajduka.

Priopćenje udruge Naš Hajduk:

Udruga Naš Hajduk izbore za novi saziv Nadzornog odbora HNK Hajduk Split š.d.d. obavit će 15. prosinca 2018. godine. U sljedećem razdoblju će se raspisati poziv za sve koji se žele kandidirati, a Udruga će, kao i u prethodna dva, osigurati provođenje izbora po najvišim standardima.

 

Idi na 24sata

Komentari 64

  • Vladovladić_1 22.08.2018.

    Sisavci ostaju do 15.prosinca - nema nam spasa.

  • dmiota 22.08.2018.

    Sad se vidi koliko vole Hajduk slađa fotelja od grba!!!! klub (pro)pade a oni ni makac pravo u fotelju,dno dna!!!

  • MarkoMalisevic 22.08.2018.

    Hahahahahajduk!

Komentiraj...
Vidi sve komentare