To je to što me zanima!

Propala teorija zavjere: "FIFA Corruption" izigrala pratitelje

Sve je medije zaintrigirao račun "FIFA Corruption" na Twitteru jer je dan prije finala tamo objavljeno koji će igrač i kada zabiti u finalu te koji će biti rezultat utakmice
Vidi originalni članak

Tweetovi o tome da će Mario Götze zabiti u drugom produžetku, a Njemačka pobijediti s 1-0 objavljeni su još 12. srpnja, a poslije utakmice postali su pravo internetsko blago. Podijeljeni su više od 70 tisuća puta na Twitteru, pa se činilo da na računu "FIFA Corruption" znaju nešto više o Svjetskom prvenstvu nego obični smrtnici. 

Ali teorije zavjere o namještenom finalu i junaku njemačke pobjede pale su u vodu jer je jedan od njihovih pratitelja stigao uslikati što su točno napravili vlasnici računa. 

Naime, u stotinama tweetova objavljene su sve moguće kombinacije oko finalne utakmice, a onda su poslije finala obrisane one koje nisu bile točne, nakon čega su ostala samo četiri ispravna tweeta. Malo je nedostajalo da trik uspješno prođe.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • dadokvaternik 23.07.2014.

    moskva 2018. finale hrvatska 1:0 njemačka strijelac Halilović 119 minuta

  • Vlad 15.07.2014.

    Zašto najzad ne uvedu mogučnost provjere spornih situacija na međunarodnim službenim utakmicama snimkama. 10 kamera+snimatelji i ostala oprema po utakmici košta oko 20 000 eura. Dok publika gleda valjanje i prenemaganje "oštečenog" ili stvarno fauliranog igrača. Sudci, na zahtjev oštečenog pogledaju i donesu konačnu odluku. Kao u tenisu. Neće to napraviti zato što su sudci postali (čast iznimkama) FIFA igrači

  • It's kišing 15.07.2014.

    KAd će opet Kup Kralja Hasana...? Da i mi nešto osvojimo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare