To je to što me zanima!

Ćiro bez kupanja: Henriquez u 86. minuti slomio otpor Zadra

Ćiro Blažević rekao je da će se baciti u more ako njegov Zadar dođe do pobjede protiv Dinama. Zadar je susret završio s devetoricom, a Dinamo pobijedio s 3-1
Vidi originalni članak

Hrvatski prvak nastavlja niz neporaženosti u MAXtv Prvoj ligi. U Zadru je Dinamo došao do pobjede 3-1, pa nakon prvih 12 kola ima deset pobjeda i dva remija, uz gol-razliku 30-9. 

Činilo se da bi Ćiro Blažević mogao do iznenađenja nakon što se njegova momčad u prvom poluvremenu odlično otvarala u kontrama. Jedan od rijetkih dužih napada došao je do desnog krila, odakle je Ante Sarić iz prve savršeno ubacio na drugu stativu. 

Šimunić i Sigali pratili su svoje igrače, Ivo Pinto ostao daleko od Ivana Pešića, koji u 22. minuti dovodi Zadrane u vodstvo. Odlična akcija nagrađena je pljeskom dobro ispunjenog stadiona. Vrijedi istaknuti da je Sarić do asistencije došao u prvoj minuti na terenu, jer je u 21. zamijenio ozlijeđenog Ivana Šimurinu

Pjaca izjednačio

Novi problemi s ozljedama stigli su u 27. minuti, kad je Blažević morao poslati na teren Franu Ikića umjesto Jure Jerbića, ali ni to nije pomoglo da Zadar sačuva svoju mrežu. 

U 37. minuti dubinska je lopta došla do Marka Pjace, koji je snažnim udarcem prevario Mladena Matkovića i postavio 1-1. Pjaca je u napadu bio u društvu Machada i Wilsona, dok Soudani, Čop i Fernandez nisu ni išli u Zadar. 

Antolić promašio penal

Prvo veliko uzbuđenje u nastavku bilo je u 75. minuti. Nakon što je Matković odbio jedno oštro ubacivanje s lijeve strane, na odbijancu je Domagoj Pušić zakasnio s uklizavanjem i pokupio je Machada. Sudac Ante Vučemilović-Šimunović dosudio je penal i dao Pušiću žuti karton. 

Međutim, ni to nije pomoglo Dinamu jer je Domagoj Antolić s 11 metara udarcem po travnjaku promašio gol Zadra za par metara. 

Druga je zanimljivost bila na ulasku u posljednjih deset minuta. Zadru se ozlijedio i Theophilus Solomon, a s obzirom na to da je Blažević već napravio sve tri izmjene, Dinamo je do kraja igrao s igračem više. U samoj završnici šepao je i Ivor Weitzer, pa je Zadar praktički završio utakmicu s devetoricom.

Dva gola Dinama u završnici

Brojčanu prednost gosti su iskoristili u 86. minuti. Igrači Dinama izbjegli su offside-zamku, na povratnoj lopti Ibaneza u sredini je sam ostao Henriquez. Nije Čileanac dobro pucao, ali Matković je loptu odbio u svoju mrežu.

Konačnih 1-3 postavio je Franko Andrijašević. Nakon auta s desne strane, Dinamov je veznjak ušao u šesnaesterac i pogodio sami kut u 90. minuti za mirnu završnicu utakmice. 

Dinamo je na vrhu s 32 boda, Zadar je pretposljednji, sa samo dva boda više od Slaven Belupa.

Idi na 24sata

Komentari 110

  • Ivica Kičmanović U Dehidraturi 18.10.2014.

    **** Admin**** : Poštovani, molimo vas da isključite CAPS LOCK kao i svi drugi korisnici portala. Lp

  • mrkrunimir 10 18.10.2014.

    http://www.dailymotion.com/video/x287bwq_zadar-dinamo-1-3-golovi-ciro-mamic-18-10-hd_sport

  • POTPEC 18.10.2014.

    Čitam komentrare i ne mogu se načuditi koliko su navijači Dinama Kratki u glavi. Kao prvo čestitke Dinamu na pobjedi. A sad ono glavo. Žalosno je da im Zadar da gol i da oni love prvo izjednačenje, a potom pobjedu protiv ekipe bez dva igrača.. Ekipa ka Dinamo sa takvim fondom igraća tribala bi prošetati našom ligom, a ne svako drugu utakmicu spašavati i uz dozu sriće pobjeđivati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare