To je to što me zanima!

Prosinečki: 'Da je Jugoslavija ostala, borila bi se za naslove'

Robert Prosinečki (51) se s Kayserisporom priprema za povratak u borbu za ostanak u turskom prvenstvu, a u intervjuu za španjolski AS rekao je da žali za 1998. te će 'uvijek imati na umu da je Hrvatska mogla biti prvak'
Vidi originalni članak

Kayserispor je trenutno posljednjeplasirana momčad turskog prvenstva, a danas kreću u borbu za ostanak i to teškim gostovanjem protiv Fenerbahčea. Sa klupe ih vodi Robert Prosinečki (51), brončani 'vatreni' iz 98' te bivši izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Za španjolski AS dotaknuo se mnogih tema pa tako i one kako je uopće došlo do suradnje s Turcima.

- Nazvali su me iz Kayserispora. Prije osam godina došao sam i uspio pomoći momčadi da se spasi od ispadanja i pokušat ćemo napraviti isto u nastavku sezone. Na dnu smo, ali kad sam stigao momčad je bila deset bodova od zone spasa, sad je na samo tri - započeo je 'Žuti'.

Problemi s koronom su vjerojatno iza njih, a u timu nije bilo zaraženih. Sad kreće borba za ostanak, a Prosinečki se osim na trenutni klub osvrnuo i na osvajanje Kup prvaka sa Crvenom zvezdom.

- Ta je momčad trenirala i usavršavala se četiri godine. Ta jugoslavenska liga je bila vrlo jaka jer nismo mogli izaći igrati u drugoj državi do 28. godine, nije bilo stranaca i sve što je pomoglo da ova generacija, sigurno najbolja u bivšoj Jugoslaviji, dostigne toliko visok nivo, ne samo zato što smo osvojili Ligu prvaka, ali zato što su mnogi od tih igrača kasnije osvajali naslove u velikim momčadima u Europi - objasnio je Prosinečki.

Nakon toga je krenuo Domovinski rat, a bivša država prestala je postojati. Mnogo se puta provlači tema kako bi izgledala reprezentacija Jugoslavije da su države ostale na okupu.

- Teško je znati, ali naravno da su otišli, oni odlaze i nastavit će ostavljati talente svih onih naroda koji su nastali iz tog strašnog rata. Naravno, jugoslavenski tim koji bi do sada ostao u vremenu borio bi se za europske i svjetske naslove - objasnio je trener Kayserispora.

POGLEDAJTE VIDEO: Navijači obilježili rođendan Prosinečkog

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iz Zvezde je otišao u Real Madrid, ali pritisak medija i ozljede su utjecale na njega. No, ne oplakuje odlazak u Španjolsku.

- Nije mi žao odlaska u Madrid. Uvijek se mogu pohvaliti da sam igrao za tri sjajna kluba - Zvezdu, Real i Barcelonu - rekao je 'Žuti' i osvrnuo se na 1998.:

- Mislim da je ta generacija igrača u Hrvatskoj bila zrela za zlato. Bili smo treći u Francuskoj na SP-u 1998. godine, to je veliki uspjeh, ali uvijek ćemo imati na umu da smo mogli biti prvaci - završio je Prosinečki.

 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • 13.06.2020.

    Roberte Prosinecki kazi nam kad si se vratio sa Marsa nije li Hrvatska igrala zadnje finale svjetskog prvenstva i to sama be ikoga.

  • CelaviOsvetnik 12.06.2020.

    Gle nemojte zezat po Robiu. On je samo rekao kakva je generacija tada igrala. Samo dodajte savicevica i dosta, pa osvojili su i juniorsko svjetsko prvenstvo. U drugu ruku mozda i ne bi osvojili nista jer bi treneri gurali Srbe i ne bi igrali najbolji. Takoder nemojte zaboraviti da je robi osvojio ligu prvaka sa zvezdom i to ce mu uvijek ostati u sjecanju nije da on brani yugu vec mu je tada bilo najbolje. Pa frajer je izabrao Hrvatsku i dao nam nezaboravne trenutke, samo je imao takvu karijeru jer ga je zivot odveo u Beograd a znate sto je otisao tamo jer ga je ludi ciro potrao iz Dinama. Robi je balkanski Maradona znaci Ikona u Beogradu i u Hrvatskoj. Igrao i za zvezdu i dinamo, real i barcelonu. Nemojte mi te fore yugonostalgicar. Robi je igtacina koji je dao sve od sebe za Hrvatsku. Dns imamo modrica ali igraca kao robija nikad necemo imati. Po meni najveci naš igrac svih vremena. Mozda ne po rezultatima jer modric ima 4 lige prvaka ali po potezu, onaj smekerski dodir, dribling, rolanje. Ma kralj.

  • Sokol ga nije volio 12.06.2020.

    Yugonostalgičar

Komentiraj...
Vidi sve komentare