Obavijesti

Sport

Komentari 21

Prosinečki: 'Da je Jugoslavija ostala, borila bi se za naslove'

Prosinečki: 'Da je Jugoslavija ostala, borila bi se za naslove'
1

Robert Prosinečki (51) se s Kayserisporom priprema za povratak u borbu za ostanak u turskom prvenstvu, a u intervjuu za španjolski AS rekao je da žali za 1998. te će 'uvijek imati na umu da je Hrvatska mogla biti prvak'

VIDEO

Kayserispor je trenutno posljednjeplasirana momčad turskog prvenstva, a danas kreću u borbu za ostanak i to teškim gostovanjem protiv Fenerbahčea. Sa klupe ih vodi Robert Prosinečki (51), brončani 'vatreni' iz 98' te bivši izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Za španjolski AS dotaknuo se mnogih tema pa tako i one kako je uopće došlo do suradnje s Turcima.

- Nazvali su me iz Kayserispora. Prije osam godina došao sam i uspio pomoći momčadi da se spasi od ispadanja i pokušat ćemo napraviti isto u nastavku sezone. Na dnu smo, ali kad sam stigao momčad je bila deset bodova od zone spasa, sad je na samo tri - započeo je 'Žuti'.

Euro 2020 Qualifier - Group J - Armenia v Bosnia and Herzegovina

Problemi s koronom su vjerojatno iza njih, a u timu nije bilo zaraženih. Sad kreće borba za ostanak, a Prosinečki se osim na trenutni klub osvrnuo i na osvajanje Kup prvaka sa Crvenom zvezdom.

- Ta je momčad trenirala i usavršavala se četiri godine. Ta jugoslavenska liga je bila vrlo jaka jer nismo mogli izaći igrati u drugoj državi do 28. godine, nije bilo stranaca i sve što je pomoglo da ova generacija, sigurno najbolja u bivšoj Jugoslaviji, dostigne toliko visok nivo, ne samo zato što smo osvojili Ligu prvaka, ali zato što su mnogi od tih igrača kasnije osvajali naslove u velikim momčadima u Europi - objasnio je Prosinečki.

Robert Prosinecki

Nakon toga je krenuo Domovinski rat, a bivša država prestala je postojati. Mnogo se puta provlači tema kako bi izgledala reprezentacija Jugoslavije da su države ostale na okupu.

- Teško je znati, ali naravno da su otišli, oni odlaze i nastavit će ostavljati talente svih onih naroda koji su nastali iz tog strašnog rata. Naravno, jugoslavenski tim koji bi do sada ostao u vremenu borio bi se za europske i svjetske naslove - objasnio je trener Kayserispora.

POGLEDAJTE VIDEO: Navijači obilježili rođendan Prosinečkog

Pokretanje videa...

Robert Prosinečki 00:59

Iz Zvezde je otišao u Real Madrid, ali pritisak medija i ozljede su utjecale na njega. No, ne oplakuje odlazak u Španjolsku.

- Nije mi žao odlaska u Madrid. Uvijek se mogu pohvaliti da sam igrao za tri sjajna kluba - Zvezdu, Real i Barcelonu - rekao je 'Žuti' i osvrnuo se na 1998.:

- Mislim da je ta generacija igrača u Hrvatskoj bila zrela za zlato. Bili smo treći u Francuskoj na SP-u 1998. godine, to je veliki uspjeh, ali uvijek ćemo imati na umu da smo mogli biti prvaci - završio je Prosinečki.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe