To je to što me zanima!

Prosinečki: Neću klupu Srbije, dosta mi je raditi na Balkanu

U razgovoru za Večernji list bivši pomoćnik Slavena Bilića i sada već bivši izbornik Azerbajdžana odbio je bilo kakvu mogućnost preuzimanja klupe reprezentacija s ovih prostora. Želi, kaže, ponovno raditi u klubu
Vidi originalni članak

Kada god se isprazni neko mjesto u Zagrebu ili Beogradu, mediji uvijek mene izvuku. Iskreno, umoran sam od toga, tih priča. Što god da izjavim, druga će strana komentirati, vagati. Da se razumijemo, ja nacionalno opterećenje nemam. Na pitanje jesu li me zvali s Terazija, odgovor je ne, rekao je Robert Prosinečki u razgovoru za Večernji list te otkrio da ga posao izbornika Srbije ne bi zanimao ni da ga pozovu iako se u medijima već naveliko spominje kao mogući nasljednik smijenjenog Muslina.

- Hvala onima koji me spominju, ali ja neću biti izbornik Srbije, dosta mi je raditi na ovim prostorima. Moji su svi planovi vezani za to da preuzmem klub, i to negdje u Europi.

I u Hrvatskoj ga često spominju kao mogućeg izbornika Vatrenih, pogotovo je to aktualno bilo nakon smjene Ante Čačića.

- Ma i ta je tema izlizana. Bio sam bez posla, nitko me nije zvao. A znamo i zašto.

Iako nogomet na ovim prostorima jako dobro poznaje, Žuti zna i što nosi trenerski posao u okruženju, s kakvim se pritiskom nose treneri u Hrvatskoj, Srbiji...

- Sve bi mi to u životu stvorilo veliki pritisak, znam razgovarati sa suprugom koja sve to sjajno podnosi. Ali ona se ipak razveseli ako dobijem ponudu iz Kayserija i Bakua. Voli da smo daleko od pritiska. I ja drukčije funkcioniram - priča Prosinečki.

Cijeli razgovor s Robertom Prosinečkim čitajte na stranicama Večernjeg lista.
 

Idi na 24sata

Komentari 47

  • dadoni 999 31.10.2017.

    Njegovu odluku treba poštovati ne pitajući za razloge, zar ne?

  • Tigar 74 31.10.2017.

    Ne znam kakva fama vlada oko njegove trenerske stručnosti...? Već je otrcana fraza da je bio Bilićev "ideolog" u repki. Ok. ako je istina.. Igrač se prepoznaje po igri a trener po trofejima većih klubova. Sve ostalo su priče... Kao igraču, svaka čast ali kao trener... Kad osvoji još nešto osim kupa srbije sa zvezdom, što ne smatram posebnim uspjehom, onda možemo o njemu pričati i kao treneru.

  • YangaMbiwa24 31.10.2017.

    Hoćeš gemišt?

Komentiraj...
Vidi sve komentare