To je to što me zanima!

Prosinečki: Tottenham je baš moćan, ali oduševio me Tadić...

Tottenham je na svom novom stadionu primio samo jedan gol, pobijedio ih je samo West Ham i s tim porazom večeras ulaze u Ligu prvaka. Igrat će bez dva ponajbolja igrača - Harryja Kanea i Heung-Min Sona...
Vidi originalni članak

Stiglo je vrijeme za spektakl, polufinale Lige prvaka. Danas će snage odmjeriti Tottenham i Ajax, dok je sutra na rasporedu poslastica Barcelona - Liverpool. Četiri najbolje momčadi europskog nogometa, kreću u borbu za veliko finale...

- Teško mi je procijeniti tko je favorit u ogledu Tottenhama i Ajaxa. Vidim kako mnogi ulogu favorita daju Ajaxu, oni su to zaslužili izbacivši Real Madrid i Juventus, no meni se jako sviđa ovaj Tottenham. Igraju brzo i atraktivno, baš djeluju moćno. Opet, s druge strane je Dušan Tadić, koji me se jako dojmio, pa i čitav niz sjajnih klinaca - kaže Robert Prosinečki, pa nastavlja:

- Ma svaka čast i Tottenhamu i Ajaxu, napravili su velike stvari ove sezone, ali ne vidim kako netko od njih može do naslova prvaka Europe. Jednostavno, Barcelona i Liverpool su prekvalitetni, tko od njih ode u finale, taj će još jednom pokoriti Europu.

Opet, Tottenham i Ajax napravili su najveća čuda u ovom natjecanju; prvi su izbacili Manchester City, drugi Real Madrid i Juventus. Ili kako bi neki rekli "narugali se s velikima". Obje momčadi gaje napadački nogomet, cilj im je zabiti gol više, a takvom igrom i jedni i drugi osvajaju nogometni svijet.

Između ova dva kluba vlada velika poveznica, čak četiri igrača Tottenhama (Alderweireld, Vertonghen, Eriksen i Sanchez) u karijeri su branili boje nizozemskog velikana. Veliki problem za Spurse predstavlja neigranje njihova dva ponajbolja igrača, Kane je ozlijeđen, a Son suspendiran, ali Mauricio Pochettino na raspolaganju neće imati ni Winksa, Auriera, Lamelu, a vjerojatno ni Sissoka.

Tottenham je prilično uvjerljiv na svom novom stadionu, u prve četiri utakmice tu su upisali i četiri pobjede, uz gol-razliku 8-0. No, Spursi su dohvatili samo pet pobjeda u posljednjih 13 nastupa (čak sedam puta bili poraženi), a u polufinale Lige prvaka ulaze s porazom od West Hama.

Ajaxu možda nedostaje utakmica, u Nizozemskoj je odgođeno 33. kolo, a kopljanici su trenutačno vodeća momčad prvenstvene ljestvice zbog bolje gol-razlike u odnosu na PSV. Također, u zadnjih 15 utakmica upisali su čak 13 pobjeda, a njihova glavna napadačka zvijezda Dušan Tadić postigao je 21 pogodak u posljednja 26 nastupa.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • nikolalaaa 30.04.2019.

    Mladost iz Amsterdama 💪🏻💪🏻

  • kirbi78 30.04.2019.

    Ajax to dobiva

  • ACM_1899 30.04.2019.

    Tadić je najbolji napadač dosadašnjeg dijela Lige prvaka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare