To je to što me zanima!

Prosječni Hrvat za 1045 godina zaradi plaću Cristiana Ronalda

BBC je napravio sjajnu aplikaciju u kojoj možete izračunati koliko vam godina treba da biste zaradili godišnju plaću Ronalda, Messija, Mourinha ili Pepa Guardiole...
Vidi originalni članak

Hrvatu s prosječnom plaćom trebalo bi 1045 godina kako bi zaradio godišnju plaću Cristiana Ronalda i stotinjak godina više kako bi dostigao Lionela Messija. 

BBC je napravio aplikaciju u kojoj možete izračunati koliko najboljim igračima treba vremena da zarade vašu tjednu plaću. Kad govorimo o Hrvatskoj, Ronaldo to sredi za 10 minuta, Messi do tjedne hrvatske plaće dođe za samo osam minuta.

Na početku aplikacije morate upisati ime države. Ponuđena su 22 igrača i dva trenera, Jose Mourinho i Pep Guardiola. S njihovim primanjima možete se uspoređivati. U drugom redu aplikacija od vas traži da upišete prosječnu godišnju bruto plaću. U Hrvatskoj je ona, prije oporezivanja i davanja, oko 95.000 kuna. 

U dnu aplikacije pokazuje se i trenutna zarada Ronalda u realnom vremenu. Dok smo proveli 40-ak sekundi na stranici, Portugalac je već zaradio 200 kuna. 

Ovdje izračunajte koliko vam godina treba kako biste zaradili plaće najboljih igrača...

Idi na 24sata

Komentari 93

  • bulog55gmdg 08.02.2015.

    A ima u Hrvatskoj i ljudi koji rade i još dobivaju plaću??? Ne mislim na političare koji ne rade pa dobivaju ogromnu plaču!!!

  • bedak11 08.02.2015.

    Svi se žalite kako nemate posao i kako je on precjenjen, nitko nije razmisljao kako je puno teže bit 3 godine zaredom najbolji nogometaš na svijetu nego bit nezaposlen u hrvatskoj, zato on ima plaću koju ima a mi imamo plaću koju imamo. Ako mislite da je nepošteno počni se bavit nogometom i zarađivat milijune i svi sretni i zadovoljni.

  • šanto5 08.02.2015.

    prosječni Hrvat nema briga oko takvih izračuna jer - ne radi

Komentiraj...
Vidi sve komentare