To je to što me zanima!

Prošlo 40 godina od tragedije na münchenskim Igrama...

Palestinska teroristička grupa "Black September" (crni rujan) upala je u olimpijsko selo i zarobila 11 izraelskih sportaša i trenera uz pomoć njemačkih neonacista
Vidi originalni članak

Prošlo je 40 godina otkako je započela teroristička akcija na Olimpijskim igrama u Münchenu 1972. godine u kojoj je ubijeno 11 izraelskih sportaša i trenera...

Dana 5. rujna 1972. godine palestinska teroristička grupa "Black September" (crni rujan) upala je u olimpijsko selo i zarobila 11 izraelskih sportaša i trenera uz pomoć njemačkih neonacista. Teroristi su od Izraelaca tražili puštanje čak 234 Palestinaca iz izraelskih zatvora, kao i oslobađanje utemeljitelja njemačke Crvene armije koji su bili držani u njemačkom zatvoru.

Unatoč pokušaju da se spase izraelski sportaši, teroristi su usmrtili sve taoce, te pokušali pobjeći u čemu ih je djelomično spriječila njemačka policija koja je usmrtila petoricu od osmorice terorista.

Preostalu trojicu su Izraelci, nakon što ih je Zapadna Njemačka oslobodila, s vremenom pronašli i smaknuli, ali pritom i usmrtili petero nedužnih ljudi, te ranili još njih 18.

Današnji dan pamtimo kao najcrniji u povijesti Olimpijskih igara. Međutim, olimpijski je duh pobijedio i i danas su Igre najveće sportsko okupljanje sportaša cijeloga svijeta na jednom mjestu.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • ice_man 05.09.2012.

    pomogli njemacki neonacisti i onda trazili da oslobode utemeljitelja njemačke Crvene armije?? hahaha novinar uzmi si dodatne sate iz povijesti i prestani pisat ovakve gluposti :P

  • rođo101 05.09.2012.

    sad se ja pitam koje tu veći krvolok?palestinci koji su ubili 11 osoba jer nisu uspjeli odlobodit svojih cc250 iz zatvora ili izraelci koji su dok su ubili 3 "terorista" usmrtili 5 nedužnij osoba i ranili takođe 18 nedužnih osoba????

  • pa šta je 05.09.2012.

    pazi ovo?? trojcu terorista koji su pušteni nakon odsluženja kazni -PRONAŠLI I SMAKNULI - a nama stanimirović đakula i ostali zločinci i paraziti ovdje šeću i primaju plače ,mirovine ..... bravo ŽIDOVI .

Komentiraj...
Vidi sve komentare