To je to što me zanima!

Prošlo je deset godina otkako je Hrvatska dobila Mandžukića

Mario je tada bio igrač zagrebačkog Dinama, a do Vatrenih se probio sjajnim partijama u modrom dresu kroz HNL, Ligu prvaka i tadašnji Uefa kup. Za Vatrene je debitirao 17. studenog 2007. u Skoplju
Vidi originalni članak

Na današnji dan prije točno deset godina za Hrvatsku je debitirao Mario Mandžukić. Bilo je to na gostovanju kod Makedonije gdje smo izgubili, no taj poraz na kraju nije bitno utjecao na krajnji plasman jer smo se plasirali na Europsko prvenstvo 2008. u Švicarskoj i Austriji.

Mario je tada bio igrač zagrebačkog Dinama, a do Vatrenih se probio sjajnim partijama u modrom dresu kroz HNL, Ligu prvaka i tadašnji Uefa kup. Svoj prvi gol zabio je 10. rujna 2008. u teško domaćem porazu protiv Engleske (4-1) na Maksimiru.

Neumorni borac deset je godina neizostavni faktor reprezentacije pod svim izbornicima koji su se od tog trenutka izmijenili. Slaven Bilić ga je uveo u odabrano društvo i Mario je do danas upisao 81 nastup te zabio 30 golova što ga čini drugim najboljim strijelcem u povijesti naše reprezentacije.

Ispred njega je samo Davor Šuker koji je zabio 45 golova.

VIDEO

Mario je u karijeri igrao za Marsoniju, Zagreb, Dinamo, Wolfsburg, Bayern i Atletico. Danas je član talijanskog giganta Juventusa, a u karijeri je osvojio 19 trofeja. Zabio je dva gola u finalima Lige prvaka, od toga jedan 'škaricama' Real Madridu ove godine...

Idi na 24sata

Komentari 29

  • Glasaj za HSP1861 18.11.2017.

    Bill bi bolje da neigra reprezentaciju

  • Mercedes s klasa 18.11.2017.

    A prvi gol zabio englezima

  • Exterminator 18.11.2017.

    Prije 3 godine u kvalifikacijama dao srbima po jedan gol u Zagrebu i kod njih ... onaj gol u gostima za 1 : 0 je totalno dotukao srbe i njihove šanse za plasmanom na SP , a kad se sjetim Sulejmanija kako je letio :-))

Komentiraj...
Vidi sve komentare