To je to što me zanima!

Prošlo već 10 godina: "Našeg rođu se ne može zaboraviti..."

GODIŠNJICA Smetala mu je nepravda, srce mu je i stalo vjerojatno zbog prevelikih briga, rekao je Josip Spajić, brat Stjepana, pokojne legende Hrvatskog dragovoljca
Vidi originalni članak

Proletjelo mi je ovih deset godina jako brzo. Bio je velik borac za poštenje. Da je živ, danas bi Hrvatski dragovoljac igrao u Prvoj HNL, rekao je Josip Spajić, brat preminulog Stjepana Spajića.

Jučer je, na desetu godišnjicu Stjepanove smrti, delegacija Hrvatskog dragovoljca položila vijenac na njegov grob, a služena je i misa zadušnica u sigetskoj crkvi Svetoga Križa.

- Jako mu je smetala nepravda u hrvatskom nogometu, a to se nije promijenilo ni danas. Sekirao se puno zbog toga - rekao je Josip Spajić i nastavio:

- Kad je obolio, dao sam mu svoj bubreg i živio je normalno deset godina. Naglo je umro od srca, a mislim da je to zbog toga što se previše brinuo oko kluba. Vidjeli su to i ljudi, voljeli su ga. Pa mene i danas na ulici zaustave navijači i čestitaju mi na borbi mojeg brata Stjepana za poštenje - kaže Josip.

U projekt Hrvatskog dragovoljca legendrani Rođo krenuo je s Ivicom Perkovićem. Naslijedio ga je Perković na mjestu predsjednika kluba, nastavio borbu.

- U trenu je prošlo već deset godina otkad nema mog Rođe. Jako puno lijepih trenutaka i uspjeha smo imali. Teško su ga oduvijek prihvaćali i vlast i opozicija, bojali su ga se, a on je samo želio klub u čast branitelja - rekao je Perković.

Kaže da bi Dragovoljcu sa Spajićem bilo lakše.

- On bi bio isti. A Bandić bi mu i sad bio Obećanović, tako ga je i tad zvao.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • 22.08.2014.

    Rođo je legenda i zauvijek će ostati.... Malo je takvih kao što je Rođo bio....

  • Marly 22.08.2014.

    Bio si legenda , čovjek koji je uvijek rekao ono što je mislio

  • Nakitu Minayashi 5 22.08.2014.

    Koja je to legenda bila, nevjerovatno. Nedostaje on hrvatskom nogometu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare