To je to što me zanima!

Protiv Čilea odmara Duvnjak, a priliku dobivaju Jotić i Mihić

Lovro Jotić, Josip Božić-Pavletić i Lovro Mihić danas će se naigrati. Prvi će, takav je barem plan, protiv Čilea odmarati Duvnjaka, drugi Horvata, treći Štrleka. To je njihovo prvo zaduženje
Vidi originalni članak

Čile je opasan, s njim se nije za šaliti, treba misliti i na naš ugled... Tako su nekako zvučale najave večerašnjeg ogleda s ponajboljom južnoameričkom momčadi iz hrvatskog tabora, ali uz jednu, vrlo jasnu poruku: "Bez obzira na rezultat, Domagoj Duvnjak danas neće igrati!" 

A to bi trebalo značiti da je puno važnije odmoriti glavne zvijezde, igrače koji su dosad podnijeli najveći teret, a šansu dati skupini koju pjesnički zovemo "neki novi klinci".

Oni su, naravno, Lovro Jotić, Josip Božić-Pavletić i Lovro Mihić. Prvi će, takav je barem plan, protiv Čilea odmarati Duvnjaka, drugi Horvata, treći Štrleka. To je njihovo prvo zaduženje. Drugo je pokazati da se na njih može računati i u "pravim" utakmicama, jer i sami igrači svjesni su da pravi turnir počinje u petak, sudarom s moćnom Njemačkom. 

Mučili su se Nijemci s Bjelorusijom, nije sve išlo tako glatko u utakmici odigranoj u popodnevnom terminu, ali naravno da su na kraju ipak dobili (31-25) i sa stopostotnim učinkom dočekuju Hrvatsku.

- Osjećam se jako dobro među ovim dečkima, gotovo nestvarno dobro - rekao nam je Lovro Jotić u kratkom razgovoru na dan utakmice s Čileom.

- Nevjerojatno je kakva je godina iza mene, prvo u klubu, a sad i u reprezentaciji. Gdje sam bio prošle godine u ovo vrijeme? U Dubravi, pripremamo sam se za proljetni dio sezone u hrvatskoj ligi, to mi je bilo najvažnije na svijetu. A sad sam na Svjetskom prvenstvu, dijelim svlačionicu sa svim ovim igračima... Nevjerojatno – oduševljen je Jotić.

U dresu PPD Zagreba, u koji je došao ovog ljeta, već je nekoliko puta oduševio navijače, a očito i izbornika. U reprezentaciji još nije dobio pravu priliku, nekoliko minuta protiv Saudijske Arabije i posljednje dvije protiv Bjelorusije.

Večeras će dobiti puno više od toga, ne sumnjamo da će znati iskoristiti šansu. Uostalom, svi ga u reprezentaciji hvale, kunu se da je igrač velikih mogućnosti... 

Uz 23-godišnjeg Cindrića, tu je i godinu mlađi Jotić, a ne zaboravimo ni njegova vršnjaka Domagoja Pavlovića, koji je zbog ozljede ostao doma. Strašnu perspektivu imamo na poziciji koju je nekad držao Ivano Balić, a danas Domagoj Duvnjak. Uz pomoć "nekih novih klinaca".

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare