To je to što me zanima!

Legendarni Ratko Rudić protiv Crne Gore ide po 36. medalju

U karijeri je Rudić osvojio 35 velikih medalja, drugi je najtrofejniji izbornik u povijesti ekipnih sportova na svijetu. Bolji od njega samo je izbornik brazilskih odbojkaša
Vidi originalni članak

Savršen stroj, to je Rudićeva momčad u Londonu. Najtrofejniji vaterpolski trener u povijesti danas protiv Crne Gore ide po četvrti finale na Olimpijskim igrama.

- Ove Igre s Hrvatskom za mene imaju posebnu simboliku. Osvojio sam puno toga, ali zlatna medalja u Londonu bila bi šlag na moju karijeru - javio se jučer nakon treninga veliki Ratko Rudić.

U karijeri je Rudić osvojio 35 velikih medalja, drugi je najtrofejniji izbornik u povijesti ekipnih sportova na svijetu. Bolji od njega samo je izbornik brazilske odbojkaške reprezentacije Rezende, koji ima 45 velikih medalja.

- Osvojio sam toliko medalja, ali uvijek se iznova moram dokazivati - kaže Rudić, koji ima tri olimpijska zlata, dva s Jugoslavijom i jedno s Italijom, te još jednu broncu s Talijanima iz Atlante 1996.

Crnogorci su naši stari dužnici, dobili su nas prije četiri godine u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Pekingu.

- Toliko ih dobro poznajemo, ne mogu nas ničim iznenaditi. U svim utakmicama do sada bili smo odlični, a ako obrana bude funkcionirala kao protiv Amerikanaca, vjerujem da ćemo proći u finale. Nadam se da ćemo nastaviti tamo gdje smo stali protiv SAD-a, nema razloga da tako ne bude - rekao je Rudić.

Crna Gora je izgubila samo jedan susret u Londonu, ali Pavić, Sukno, Bošković i društvo toliko su moćni i jure prema drugoj hrvatskoj vaterpolskoj medalji na Igrama.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • deny-1 10.08.2012.

    Crna Gora je izgubila samo jedan susret na Ol , ali mi nismo niti jedan :) .... sretno dečkima i iskreno se nadam ( zapravo ono nešto u meni mi govori ) da u nedjelju naši dečki dobijaju zlatne medalje.... :))

  • MALA RAJA 10.08.2012.

    ime protivnika nam daje razlog više da damo 110% od sebe..idemo hrabro,junacki i sa srcem po zlato...a onda "neka pati koga smeta" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • DejanZinic 10.08.2012.

    libeluli ti si se izpremirao.trebao bi bit premijer

Komentiraj...
Vidi sve komentare