To je to što me zanima!

'Protiv Makedonije ćemo igrati kao da se radi o finalu SP-a'

Presretan sam što se riješila ta trakavica, Luka je tamo i gdje mu je mjesto. To mi je dodatni optimizam, što možemo računati na njega, rekao je Štimac na okupljanju
Vidi originalni članak

Počelo je okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije za dvije kvalifikacijske utakmice protiv Makedonije u petak i kod Belgije u utorak. Izbornik Igor Štimac ima puno više razloga za optimizam nego prije tjedan dana. Zbog Luke Modrića, naravno.

- Znači mi jako puno što je sredio status. Presretan sam što se riješila ta trakavica, Luka je tamo gdje mu je i mjesto. To mi je dodatni optimizam, što možemo računati na njega. Vidjet ćemo u kojem i kolikom kontekstu će to biti. 

U Maksimir dolaze Makedonci na otvaranje.

- Gledao sam ih protiv Portugala i Litve, ali to ne mora biti relevantno. Imaju novog izbornika koji će sigurno donijeti nove rotacije. Ipak, tu utakmicu će odlučiti koliko smo mi dobri.

Štimac kaže kako ga nije strah službenog debija. 

- Nikada me ničega nije bilo strah, nisam u reprezentaciju došao da se "uhljebim", već da prenesem znanje i iskustvo igračima. Nikad nisam nikog podcjenjivao, a protiv Makedonije ćemo igrati kao da je finale SP-a.

A strahuje li od navijačke nesklonosti zbog debakla protiv Švicarske?

- Ne očekujem da dobra atmosfera dođe preko noći, mi je moramo zaslužiti, samo radeći naporno i požrtvovno. Prva pobjeda jako je bitna kod nas jer se navijači u sekundi transformiraju, od kataklizme do euforije. Nadam se da je kataklizma iza nas, ajmo sad do euforije.

Ne zabrinjava ga niti manjak Duduovih minuta.

- Ne bih rekao da igra povremeno, dozira ga trener, svaku drugu utakmicu započinje, on je ogroman dobitak reprezentacije. 

'Sve ovisi o nama'

Nema straha, pokazat ćemo drugačije lice, pristup i igru nego protiv Švicaraca, potvrdit će to rezultat. Prije njih smo imali samo dva treninga. Grupa je najteža dosad, ali uvjeren sam da ćemo vidjeti Brazil, samouvjeren je kapetan Srna koji je jučer igrao ukrajinski derbi protiv Dinamo Kijeva.

- Prije pet godina smo igrali protiv Makedonije i nisu se branili, štoviše, igrali su jako otvoreno, ali tvrdim da sve isključivo ovisi o nama. Igramo doma, Maksimir je naš teren i ako rezultat bude negativan, neće nas pokolebati jer znamo kolika nam je kvaliteta.

Popis igrača za Makedoniju i Belgiju:

  • Pletikosa, Subašić, Kelava
  • Srna, Vida, Ćorluka, Šimunić, Schildenfeld, Pamić, Strinić
  • Vukojević, Modrić, Radošević, Rakitić, Kranjčar, Perišić, Iličević
  • Mandžukić, Eduardo, Olić, Jelavić, Kalinić, Vukušić
Idi na 24sata

Komentari 101

  • MarkoFrljic 04.09.2012.

    daj cim si ti doso na mjesto izbornika hrvatska slabo igra ! oces i tu utakmicu prodati majmune jedan ! ĆIRO VRATI SE !

  • Snowhite_1 04.09.2012.

    ja mislim da ni on sam sebe ne razme kaj trkelja tu. kakva igra kao u finalu SP? a pola mu igrača nije na trening stiglo a čorluka se malo protego samo nakon puta i odjurio frankici u zagrljaj.

  • crocopman 04.09.2012.

    samo da se ne vika kao kod utakmice sa švicarskom jer to nije dobro za igrače...

Komentiraj...
Vidi sve komentare