Obavijesti

Sport

Komentari 101

'Protiv Makedonije ćemo igrati kao da se radi o finalu SP-a'

'Protiv Makedonije ćemo igrati kao da se radi o finalu SP-a'
6

Presretan sam što se riješila ta trakavica, Luka je tamo i gdje mu je mjesto. To mi je dodatni optimizam, što možemo računati na njega, rekao je Štimac na okupljanju

VIDEO

Počelo je okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije za dvije kvalifikacijske utakmice protiv Makedonije u petak i kod Belgije u utorak. Izbornik Igor Štimac ima puno više razloga za optimizam nego prije tjedan dana. Zbog Luke Modrića, naravno.

- Znači mi jako puno što je sredio status. Presretan sam što se riješila ta trakavica, Luka je tamo gdje mu je i mjesto. To mi je dodatni optimizam, što možemo računati na njega. Vidjet ćemo u kojem i kolikom kontekstu će to biti. 

U Maksimir dolaze Makedonci na otvaranje.

- Gledao sam ih protiv Portugala i Litve, ali to ne mora biti relevantno. Imaju novog izbornika koji će sigurno donijeti nove rotacije. Ipak, tu utakmicu će odlučiti koliko smo mi dobri.

Štimac kaže kako ga nije strah službenog debija. 

- Nikada me ničega nije bilo strah, nisam u reprezentaciju došao da se "uhljebim", već da prenesem znanje i iskustvo igračima. Nikad nisam nikog podcjenjivao, a protiv Makedonije ćemo igrati kao da je finale SP-a.

A strahuje li od navijačke nesklonosti zbog debakla protiv Švicarske?

- Ne očekujem da dobra atmosfera dođe preko noći, mi je moramo zaslužiti, samo radeći naporno i požrtvovno. Prva pobjeda jako je bitna kod nas jer se navijači u sekundi transformiraju, od kataklizme do euforije. Nadam se da je kataklizma iza nas, ajmo sad do euforije.

Ne zabrinjava ga niti manjak Duduovih minuta.

- Ne bih rekao da igra povremeno, dozira ga trener, svaku drugu utakmicu započinje, on je ogroman dobitak reprezentacije. 

'Sve ovisi o nama'

Nema straha, pokazat ćemo drugačije lice, pristup i igru nego protiv Švicaraca, potvrdit će to rezultat. Prije njih smo imali samo dva treninga. Grupa je najteža dosad, ali uvjeren sam da ćemo vidjeti Brazil, samouvjeren je kapetan Srna koji je jučer igrao ukrajinski derbi protiv Dinamo Kijeva.

- Prije pet godina smo igrali protiv Makedonije i nisu se branili, štoviše, igrali su jako otvoreno, ali tvrdim da sve isključivo ovisi o nama. Igramo doma, Maksimir je naš teren i ako rezultat bude negativan, neće nas pokolebati jer znamo kolika nam je kvaliteta.

Popis igrača za Makedoniju i Belgiju:

  • Pletikosa, Subašić, Kelava
  • Srna, Vida, Ćorluka, Šimunić, Schildenfeld, Pamić, Strinić
  • Vukojević, Modrić, Radošević, Rakitić, Kranjčar, Perišić, Iličević
  • Mandžukić, Eduardo, Olić, Jelavić, Kalinić, Vukušić
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...
REAKCIJE IZ KRANJČE

Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...

Dolaze nam u 'zmajevo gnijezdo', gdje je pao Lille, past će i Dinamo, rekao je Sopić, a Čabraja naglasio: 'Ostaje mi žal, mogli smo ih unakaziti! Inter došao po Čavlinu? Vidjet ćemo...'