To je to što me zanima!

Protiv Poljaka hrvatska klupa od 84 milijuna eura

Najvrjedniji hrvatski igrač je Luka Modrić, koji drži cijenu od 18 milijuna eura, a slijede ga Vedran Ćorluka i Darijo Srna, koji vrijede po 11 milijuna
Vidi originalni članak

Jedina Bilićeva dvojba uoči susreta s Poljacima je hoće li braniti Pletikosa ili Runje. Možda veće šanse ipak ima Runje, a ostalih deset su gotovo sigurni, očekuje se da će istrčati Pletikosa, Šimić, Vejić, Knežević, Pranjić, Leko, Vukojević, Pokrivač, Rakitić, Petrić i Klasnić. Momčad koja je gotovo upola jefitinija od one koja će biti na klupi pa će klagenfurtskim travnjakom u hrvatskom dresu trčati 47 milijuna eura, a na klupi će sjediti 83 milijuna. Najskuplji igrač je Mladen Petrić, čiju je vrijednost transfermarkt.de procijenio na 9,5 milijuna eura, slijedi Rakitić (6 milijuna). Najmanje je cijenjen Hrvoje Vejić, koji vrijedi milijun eura, ali je samo 250.000 jefitniji od kapetana Nike Kovača. Ukupna je vrijednost Hrvata, po transfermarktu, 130 milijuna eura, što je za 25 milijuna više nego zimus. Odlazak Modrića u Tottenham, Vukojevića u Kijev, glasine da veliki klubovi žele Petrića i Rakitića povećale su tržišnu vrijednost Bilićevim momcima.

TKO ĆE SVE SJEDITI NA HRVATSKOJ KLUPI


LUKA MODRIĆ - 18 MILIJUNA EURA
Procijenili su ga na 18 milijuna eura iako je Tottenhamu prodan za 21 milijun. I on ima žuti karton i lakšu ozljedu pa je bolje čuvati te skupe noge za četvrtfinale.

ROBERT KOVAČ - 2,5 MILIJUNA EURA
Njega procjenjuju na 2,5 milijuna, a nakon sjajnih partija na Euru cijena će mu sigurno rasti. Ne igra protiv Poljaka zbog rizika od drugog žutog kartona.

JOEY ŠIMUNIĆ - 7,5 MILIJUNA EURA
Sada vrijedi 7,5 milijuna eura, a Hertha bi ga pustila za sedam. Premda, igre na Euru mogle bi i njemu dići odštetni iznos. Ni on ne igra zbog kartona.

NIKO KOVAČ - 1,25 MILIJUNA EURA
Hrvatskoj reprezentaciji vrijedi više od tržišne cijene. Ali ima 37 godina pa je ta svota manja. zbog godina ga je Bilić odlučio malo odmoriti.

VEDRAN ĆORLUKA - 11 MILIJUNA EURA
Vrijednost mu je 11 milijuna eura, a Bilić ga je protiv Poljaka odlučio odmoriti. Prije svega, zbog problema s tetivom koje već dugo vuče.

DARIJO SRNA - 11 MILIJUNA EURA
Za njega je Šahtar tražio deset, a sad vrijedi 11 milijuna eura. Ni on neće igrati zbog žutog kartona, ali i zbog lakše ozljede zarađene u susretu s Nijemcima.

NIKO KRANJČAR - 7,5 MILIJUNA EURA
Dugo mu je cijena bila pet, sad je 7,5 milijuna. Neće igrati isključivo radi odmora, u dvije utakmice Eura pretrčao je više no ikad. Ne mora se brinuti zbog kartona.

IVICA OLIĆ - 8 MILIJUNA EURA
Sad mu je cijena osam milijuna eura, u zadnjih godinu dana narasla je za tri milijuna. I on je na poštedi zbog umora i milijuna pretrčanih kilometara.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Shady 15.06.2008.

    Čuj Kranjčar ti premalo vrijedi u odnosu na modrića....Pa kad Kranjčara kudpi netko za 20 miliona i on ce toliko kostati...

  • Hacker-ri 15.06.2008.

    Malo mi Kranjcar premalo vrijedi sobzirom na modrica

Komentiraj...
Vidi sve komentare