To je to što me zanima!

Protivnice vide duplo: Imamo dva para rukometnih blizanki

I TRENERI ZBUNJENI Više nam se ne obraćaju imenom. Često nam u Lokomotivi kažu: ‘Ajmo, sestre Kalaus’. Tako, eto, ne mogu pogriješiti, nasmijala se Dora Kalaus (20)
Vidi originalni članak

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija jedinstvena je na svijetu. Pa, nijedna druga ekipa ne može se pohvaliti da ima čak dva para blizanki u momčadi.

Pogledajte video

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dora i Larissa Kalaus s jedne strane te Stela i Paula Posavec s druge. Imaju 20 godina, a križevačke sestre Kalaus dva su mjeseca starije od čakovečkih blizanki Stele i Paule.

- Nikad nisam čula da neka druga reprezentacija ima dva para blizanki. Da, to je raritet - rekla je Dora, koja se sa Stelom i Paulom nalazi s reprezentacijom u Mađarskoj. 

Ljevakinja i dešnjakinja

Jedino fali Larissa, no ona je na širem popisu i uskoro će i ona biti “unutra”.

- Ma, Larissa će nam brzo doći. Uh, baš će biti posebno kad jednom sve četiri zaigramo. Budući da smo generacija prošle smo sve zajedno, od kadetske i juniorske reprezentacije, pa, evo, i do seniorske momčadi - istaknula je Stela.

Doru i Larissu lakše je razlikovati, Dora je ljevakinja, a Larissa dešnjakinja. Sa Stelom i Paulom je malo teže.

One imaju “istu ruku” - desnu.

- Nije neobično za blizanke da imaju različitu dominantniju ruku. Ali i dalje nas teško raspoznaju. Recimo, okrene se trener prema meni i kaže ‘Lare, Lare’, a ja njemu odgovaram: ‘Pa, ja sam Dora’. No doskočili su u Lokomotivi tom problemu pa sad svi govore: ‘Ajmo, sestra Kalaus’. Tako nitko ne može pogriješiti - nasmijala se Dora, koja je od Larisse starija minutu.

- Ta minuta mi često zagorčava život jer se Dora stalno na nju vadi kad treba nešto napraviti, pa uvijek kaže da sam ja mlađa - požalila se Larissa, koja seki uvijek može natrljati na nos da ima jači šut.

Nema 'šefice'

- To je točno, no ja sam preciznija - kaže Dora.

Stela je od Paule starija deset minuta, no kod njih nema “šefice”.

- Ne, kod nas je demokracija, sve se dogovorimo - kaže Stela, koja je na jesen prešla u Lokomotivu kod blizanki Kalaus, dok je Paula ostala u Čakovcu, u ŽRK Zrinski.

- Znam da su blizanci jako povezani, no kod nas nije bilo drame kad sam odlazila u Zagreb. Brzo smo se nekako osamostalile jedna od druge.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • ping-pong 18.03.2017.

    Jedna ima svjetliju druga tamniju kosu. Eto ti razlike.

  • Fighter for Justice 18.03.2017.

    Sve četiri ne samo blizanke vec i vrhunske sportašice rukometašice. Kapa do poda i nadam se da se nece desiti da ih rukometna mafija odbaci iz repke.

  • contreras 17.03.2017.

    lijepa prica sam da ne zavrse ko one jeftinjakuse hohnjec

Komentiraj...
Vidi sve komentare