To je to što me zanima!

Protivnik Hrvatske na SP-u zbog financijskih razloga odgodio sve treninge i prijateljsku utakmicu

Ne želimo biti tretirani drugačije od momčadi s kojima se uspoređujemo. Želimo da nas se poštuje, a ne da nas se iskorištava, kazao je jedan od kanadskih reprezentativaca
Vidi originalni članak

Ne, ne radi se o Maroku, već o Kanadi. Nakon što su drugi put u povijesti izborili plasman na Svjetsko prvenstvo, prvi nakon 1986., Kanađani su se predstavljali kao senzacija, uređena reprezentacija, no to možda i nije baš tako.

Naime, kako javlja tamošnji CBC, kanadska reprezentacija zbog financijskih problema otkazala je treninge, a upitno je hoće li igrati prijateljsku utakmicu s Panamom. Predviđen početak je u noći na ponedjeljak u 1 sat po hrvatskom vremenu.

Igrači predvođeni kapetanom, Srbinom iz Knina, Milanom Borjanom, bojkotiraju treninge, a iz Kanadskog nogometnog saveza priopćili su da rade na tome da "izjednače financijske kompenzacije za sve sudionike Svjetskog prvenstva". Što samo znači da je negdje zapelo oko isplate i visine honorara.

- Mislim da je fer ono što igrači traže. Ne želimo biti tretirani drugačije od momčadi s kojima se uspoređujemo. Želimo da nas se poštuje, a ne da nas se iskorištava - rekao je Jonathan Osorio, 29-godišnji veznjak Toronta, koji je također otkrio da Savez nema (ili jednostavno ne želi) mogućnosti osiguravanja puta u Katar članovima obitelji igrača.

- Ako se mi igrači želimo pobrinuti za druge ljude, onda nam i savez u tome mora pomoći - rekao je Osorio za CBC. 

Podsjetimo, Kanada je na Svjetskom prvenstvu u Kataru smještena u grupu sa Hrvatskom, Marokom i Belgijom.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Palmanova 05.06.2022.

    to se zove Sreca prati hrabre?

  • 05.06.2022.

    99% kanadjana ni ne zna da se reprezentacija kvalifikovala za SP.... takodje nemaju pojma da se sledece SP igra u 🇨🇦 🇺🇸 & 🇲🇽)

  • vuk2022 05.06.2022.

    Borjan niije Srbin iz Knina. Nemojte mu to navoditi kao plus, jer on Knin ne priznaje kao hrvatski grad. On se samo rodio tamo i otišao i to samo zato što je njegov narod četiri godine pljačkao. Tako da ne pišete pizdarije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare