To je to što me zanima!

Pršin sin u klubu u kojem mu se otac 'preporodio': U tri sezone u Rangersima imao sam 24 šava

Igrao sam derbi Monaco - Nica, ali Rangers - Celtic je ipak ono nešto. Nije to baš nogomet, više je kao ragbi. Suci puštaju puno grubih starteva pa sam rijetko završio derbi bez 'turbana' oko glave, prisjetio se Pršo
Vidi originalni članak

Otac je bio napadač, a sin je stoper. Nakon dvadeset pet godina otkad je u dresu Etoilea igrao Dado Pršo (47) sad igra njegov sin Lorenzo (21).

- Za mene je sve počelo ovdje - rekao je za var-matin bivši napadač hrvatske nogometne reprezentacije.

Pozicijski su dijametralno suprotni, ali pojava je veoma slična. Bivši napadač Monaca i Glasgow Rangersa je prije četvrt stoljeća tamo krenuo u karijerni uspon, a isto radi i njegov sin.

- Prestao sam s nogometom i nastavio ovdje - objašnjava Pršo koji je u to vrijeme praktički odustao od nogometa i radio kao automehaničar, ali onda su se stvari promijenile: 

- Igrali smo protiv mnogih rezervnih momčadi prvoligaša, a tako i protiv Monaca čiji su me ljudi primijetili. Liječnici su rekli da je nogomet prošlost za mene, a nakon operacije i rehabilitacije imao sam četiri najgolje godine u karijeri.

Dok su Dadine najbolje nogometne godine iza njega, za Lorenza one tek dolaze. U redovima francuskog trećeligaša je standardni stoper.

- U Nici nije išlo kako sam želio, ali sam skupio iskustvo i naučio kako se moram kretati naprijed. Želim poboljšati svoju igru u teškom prvenstvu i nastaviti rasti s ambicioznim klubom - govori Lorenco. 

Dok sin ima još dosta za naučiti, Dado se rado prisjeća svega što je prošao. Pa tako i najvećih batina na nogometnom terenu.

- Igrao sam derbi Monaco - Nica, ali Rangers - Celtic je ipak ono nešto. Nije to baš nogomet, više je kao ragbi. Suci puštaju puno grubih starteva pa sam rijetko završio derbi bez 'turbana' oko glave. U Monacu nikad nisam imao ni šav na glavi, a u tri sezone u Rangersima imao sam ih 24 - zaključio je Pršo.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • mrmagdens 19.05.2022.

    dinamova skola

  • Ihenacho23 18.05.2022.

    Sta igra u Hajduku dres mi izgleda slicno?!?!😂😂😂

  • 18.05.2022.

    Kakav članak, kakva glavobolja jel moguće, namučio sam se dok sam gledao gdje mali igra uopće, jel vi ovo provjerite prije objave?? Gledam jel u Rangersima, jel u Monacu??? Onda na kraju se skužim da igra u trećoj francuskoj, ajme kakav članak ovo je strašno

Komentiraj...
Vidi sve komentare