To je to što me zanima!

Prva figura Reala: Zidane je Luki dao direktorsko mjesto

Zidane svaki napad Reala planira preko hrvatskog veznjaka Modrića. Otkako je na klupu stigao legendarni Francuz, naš veznjak povećao je broj dodavanja po susretu
Vidi originalni članak

Dok je Rafa Benitez bio na Realovoj klupi, Luka Modrić u prosjeku je imao 64 dodavanja po utakmici. Dolaskom Zinedine Zidanea hrvatski veznjak je taj prosjek povećao na 100 dodavanja po susretu.

Zidane je odmah po dobivanju posla Realova trenera pozvao Modrića u stranu i rekao mu da će on biti glavni igrač kluba, direktor za igru.

Nogometna filozofija francuskog trenera temelji se na posjedu lopte, a Modrić se savršeno uklapa u tu Zidaneovu doktrinu.

To je uočljivo već nakon prve dvije Zidaneove utakmice na klupi Reala. Luka je protiv Gijona imao 123 dodavanja, uz točnost od 95 posto. Dok je Rafa vodio “kraljevski klub”, Luka je dobivao manje lopti, a i točnost u dodavanjima mu je bila slabija, “samo” 90 posto.

Real je povećao i posjed lopte, protiv Gijona Madriđani su loptu u svojim nogama imali 67 posto vremena, dok je Rafin Real bio na 56 posto.

Za taj preokret zaslužne su specifične Zidaneove vježbe, koje je predstavio igračima već na prvom treningu.

- Kad Zidane govori, mi slušamo. Upijamo svaku njegovu riječ - rekao je Luka Modrić, potvrdivši da je dolazak Zinedinea na klupu “kraljevskog kluba” veliki pogodak.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • strmi007 24.01.2016.

    Modrinacija se nastavlja.

  • prcko vitamincic 24.01.2016.

    Maestro Luka je izmislio nogomet za igrače sumnjive seksualne orijentacije iz Barce npr. Neymara ili Alvesa.

  • mestar 24.01.2016.

    Tako mozes igrat samo protiv neke seoske ekipe koja se samo brani. Volio bih vidit ta dodavanja kad ti uvijek netko visi iza leda i kad se igra protiv jace ekipe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare