To je to što me zanima!

Prva reakcija golmana kojeg su oživljavali na terenu: Hvala vam što ste tako brzo reagirali

Etienne Vaessen pri svijesti je i komunicirao je sa suigračima putem videopoziva. U završnici utakmice njegova Waalwijka protiv Ajaxa nokautirao ga je protivnički igrač
Vidi originalni članak

Golman Waalwijka Etienne Vaessen (28) dobro se oporavlja nakon šokantne scene u završnici utakmice protiv Ajaxa u subotu koja je prekinuta u 84. minuti zbog njegove teške ozljede.

Nakon sudara s napadačem Ajaxa Brianom Broebbeyem Vaessen je izgubio svijest. Suigrači su pohitali izvaditi mu jezik iz grla da se ne uguši, neki su plakali i hvatali se za glavu, a liječnici ga oživljavali dok su ga okružili platnom. Mnogima je kroz glavu prolazio slučaj Christiana Eriksena s Eura 2021.

Video sudara možete pogledati OVDJE.

Iako su prve vijesti govorile da je kritično, golman Waalwijka je dobro. Dva dana nakon nesreće oglasio se putem klupske web-stranice.

"Dragi članovi, kolege i navijači Waalwijka, prije svega bih želio zahvaliti kolegama iz medicinskog osoblja i naravno (liječničkom) osoblju u Ajaxu i osoblju hitne pomoći na brzom i ispravnom postupanju. Razumijem da izrazi podrške stižu sa svih strana. Ovom prilikom zahvaljujem svima koji suosjećaju sa mnom i mojom obitelji. Iznimno cijenimo podršku", počeo je Vaessen pa nastavio:

"Jutros sam imao kratak videopoziv sa svojim suigračima, osobljem i svima koji su uključeni u Waalwijk. Bilo je jako lijepo opet sve vidjeti. Prvo razdoblje mog oporavka sastoji se od odmora. Zbog toga neću moći odgovoriti na sve poruke u idućem razdoblju. Za sada je važno da se fokusiramo na utakmicu protiv Almere Cityja sljedeće subote. Kao članovi Waalwijka pružimo momčadi veliku podršku. Imam puno povjerenje u svoje suigrače, oni će se sljedeće subote boriti za pobjedu! Vidimo se uskoro!".

Vodstvo nizozemske lige još nije odlučilo hoće li se preostalih šest minuta odigrati do kraja. Ajax je u trenutku prekida vodio 3-2, a na terenu je od Hrvata bio Josip Šutalo. Borna Sosa i Jakov Medić ostali su na klupi.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare