To je to što me zanima!

Pobjeda u 1. slalomu sezone: Vratio sam dugove ovoj stazi!

Ivica Kostelić u Beaver Creeku stigao je do pobjede u slalomu. Nakon prve vožnje Kostelić je bio drugi, a u drugoj vožnji stigao je do najviše stepenice na postolju
Vidi originalni članak

Ivica Kostelić u drugoj je vožnji stigao do prvog mjesta i još jednom pokazao da je slalom njegova disciplina. Prva mu je to pobjeda u sezoni!

Ivica je kao drugi osigurao prolaz u iduću vožnju, a onda besprijekorno odvozio iduću i zauzeo prvo mjesto. Hrvatskom je skijašu to 44. postolje u karijeri.

Bio je ovo prvi slalom sezone pa je tako hrvatski skijaš vodeći u toj disciplini, a u ukupnom poretku zauzeo je deveto mjesto.

Prvotno se trka trebala održati u francuskom Val d'Iseru, ali zbog nedostatka snijega prvi slalom sezone premješten je u Beaver Creek. Iako se u prošlosti Kostelić mučio s ovom stazom ovog se puta ona za njega pokazala itekako sretnom. 

Talijan Cristina Deville stigao je je do drugog mjesta, a Marcel Hirscher  zasjeo je na treće mjesto.

- Staza me puno koštala u karijeri, ovo je vraćanje dugova. Nisam bio opušten već koncentriran, treba puno osjećaja za ovu stazu - rekao je Kostelić koji je konačno 'pokorio' stazu u Beaver Creeku.

Upravo je na ovoj stazi Ivica dva puta potrgao ligamente, ali ova će pobjeda bez sumnje izbrisati stare i loše uspomene.

Kostelić je u Beaver Creeku u spustu stigao do 19. mjesta, a u veleslalomu je bio 18. Pobjeda u slalomu pokazala je kako mu leže ovako duge i zahtjevne staze. 

Od šest utrka koliko je odvoženo na sjevernoameričkoj turneji hrvatski je skijaš tek dva puta osvajao bodove i oba puta na stazi u Beaver Creeku.

Čini se kako su američke staze naklonjene hrvatskom skijašu koji je upravo na američkoj stazi, onoj u Aspenu stigao do svoje prve  pobjede u svjetskom skijaškom kupu, 2001. godine.

Svjetski skijaški kup oprašta se od američke turneje i nastavlja se idućeg tjedna u Val Gardeni sa superveleslalom.

Svjetski kup skijaša, slalom u Beaver Creeku, rezultati:

  1. Ivica Kostelić (Hrv) 1:50.20
  2. Cristian Deville (Ita) +0.14
  3. Marcel Hirscher (Aut) +0.48
  4. Nolan Kasper (SAD) +0.70
  5. Mitja Valenčič (Slo) +0.85

Ukupni redoslijed Svjetskog kupa:

  1. Aksel Lund Svindal (Nor) 334
  2.  Ted Ligety (SAD) 309
  3. Marcel Hirscher (Aut) 280

9. Ivica Kostelić (Hrv) 170

Idi na 24sata

Komentari 80

  • igorskee 11.12.2011.

    ivica mrzica

  • Pe-Pe 09.12.2011.

    zerzerzsrtsu

  • dolly monn 09.12.2011.

    Ivice svaka ti čast, samo tako dalje oni koji nemaju nikaj pametno za reć kao žižula neka ne komentiraju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare