To je to što me zanima!

Prvi, ali kobni poraz: Hrvatska U-16 neće se boriti za medalje

Maksimalan omjer u skupini malo je značio hrvatskoj U-16 reprezentaciji, koja je u četvrtfinalu Europskog prvenstva u Ukrajini izgubila od Španjolske 61-59
Vidi originalni članak

Iako su u skupinama imali šest pobjeda iz šest utakmica, hrvatski košarkaši neće se boriti za medalju za U-16 Europskom prvenstvu u Ukrajini. U četvrtfinalu ih je 61-59 pobijedila Španjolska, četvrtoplasirana iz druge skupine.

U ''rupu'' su upali u drugoj četvrtini, u kojoj su postigli samo pet koševa, a sredinom treće četvrtine Španjolska je imala ogromnih 20 razlike (48-28). U završnici su se hrvatski kadeti sasvim približili. Razbudio se Nik Slavica, koji je devet od svojih 14 koševa zabio u zadnjoj četvrtini, ali je promašio tricu i polaganje dvije minute prije kraja, što je Španjolcima pomoglo sačuvati ključnu prednost. No bilo je još prilika, ali izabranici Tomislava Rupčića prvo nisu uspjeli izvesti loptu za pet sekundi, i to nakon time-outa. Konačno, osam sekundi prije kraja Lovro Mazalin namjerno je promašio slobodno bacanje, no ni Bender ni on nisu nakon napadačkoga skoka uspjeli zabiti za produžetak.

Mazalin je završio s 28 koševa i deset skokova, Slavica je ubacio 14, Bender je uhvatio 19 skokova, a Žižić 18, no izostao je napadački učinak centarskog para.

I tako, umjesto da vrate lani prekinutu tradiciju zlatnih medalja s U-16 prvenstava, koju su uspostavili generacije Darija Šarića i Marija Hezonje, mladi će se hrvatski košarkaši boriti za plasman od petog do osmog mjesta.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • MarioJukic 17.08.2013.

    apsolutna krivica trenera amatera!

  • BornaŠunjić 17.08.2013.

    ne znam ja mislim nasi kosarkasi U20 sto je vec bilo 3 poraza imaju u skupini nakraju srebrna ovdje 6 pobjeda i 1 poraz plasman od 5 do 8 mjesta jebote trener kad ih ne zna smirit glavu i malo prodrmat

  • zvzmir 17.08.2013.

    čestitke za savršeno tempiranje forme.

Komentiraj...
Vidi sve komentare