To je to što me zanima!

Prvi finale u karijeri: Čilić preko Gregorca do Fisha

Hrvatski tenisač je pobijedio Luku Gregorca 6-3, 6-3 i izborio meč za naslov pobjednika turnira u američkom New Havenu. Igrat će protiv Fisha
Vidi originalni članak

Luka Gregorc u New Haven je došao kao 434. igrač svijeta, svi su u njemu vidjeli 'tipa za prvo kolo'. A onda je serija krenula: Delgado, Acasuso, pa Karlović i na kraju odlični Talijan Seppi. Svi su 'padali' pred 24-godišnjim tenisačem iz Ljubljane. No negdje je moralo stati, a stalo je na našem Marinu Čiliću.
Nikad prije naš 19-godišnjak, najmlađi tenisač u Top 50, nije igrao finale nekog ATP turnira. I to se dogodilo nešto više od mjesec dana prije njegovog 20. rođendana.
- Ispada da je ovo jedan prekrasan tjedan, iako nije tako počeo. Troicki mi je predao, pa sam se jako mučio protiv Melzera. No uspio sam se izvući i nakon toga je sve bilo lakše. Zadnja dva meča odigrao sam stvarno vrlo dobro - rekao je Čilić.
Marin je Slovencu Gregorcu četiri puta uzimao servis, dok je svoj početni udarac gubio samo jednom. Zabio je pet aseva, osvojio puno poena čak i nakon drugog servisa (70 %) i sigurno pobijedio.
U finalu Marina čeka Mardy Fish, koji je dobio Verdasca 6-0, 1-6, 6-3. Nikada dosad nisu igrali, a prednost Amerikanca moglo bi biti iskustvo. Ovo mu je 11. finale u karijeri, dva turnira je osvojio, a Čiliću prvi. No Čilić je 31. tenisač svijeta, Fish mu gleda u leđa (35.). Može li Marin prije 20. rođendana do prve titule? Može, zašto ne...

Idi na 24sata

Komentari 2

  • nogometas05 23.08.2008.

    Nemoj sad ispast glup ko Blanka...

  • daja26 23.08.2008.

    ajmo kad je naj teze stisni,uz tebe smo

Komentiraj...
Vidi sve komentare