To je to što me zanima!

Prvi golovi na Kupu nacija: Gana prokockala vodstvo 2-0

Drugog dana Afričkog kupa nacija pali su i prvi golovi, a za to su zaslužni bili Gana i DR Kongo, koji su odigrali 2-2. 'Crnim zvijezdama' nije bilo dovoljno vodstvo od 2-0
Vidi originalni članak

Utakmicom Gane i DR Konga otvoren je drugi dan Afričkog kupa nacija u Južnoafričkoj Republici. Iako je vodila s 2-0, Gana je kao veliki favorit na kraju osvojila samo bod.

Nakon razočaravajućeg prvog dana natjecanja (op.a. obje utakmice završile 0-0), početak susreta Gane i Konga sugerirao je da bi tako moglo biti i danas (nedjelja). No, nakon što je u 40. minuti pao prvi pogodak na 29. izdanju Afričkog kupa nacija, utakmica je postala vrlo zanimljiva.

Povela je Gana u spomenutoj minuti preko veznjaka Udinesea Emmanuela Agyemang-Badua, kojeg je praktički na gol-crti Kongovog gola pronašao prošlosezonski suigrač, a danas član Juventusa, Kwadwo Asamoah.

Samo četiri minute igre u nastavku bile su dovoljne da asistent prvog pogotka povisi na 2-0. Wakaso Bubarak izveo je korner s desne strane Ganina napada, a na drugoj je vratnici najviši bio 178 centimetara visoki Asamoah.

Činilo se da će Gana upisati lagana dva boda, no tada u razmaku od 15 minuta Kongo dolazi do vrijednog boda.

Najprije je Cedric Makiadi lijepo kroz sredinu proigrao Tresora Mputua, koji vanjskim dijelom kopačke pogađa daljnji kut. Na isteku 69. minute Dieumerci Mbokani postavlja konačnih 2-2 s bijele točke.

Mali u završnici slomio bivši Barcelonin veznjak

Nogometaši Malija na jedvite su jade uzeli očekivana tri boda na startu svoje kampanje na 29. izdanju Afričkog kupa nacija. U drugom susretu dana skupine B svladan je Niger s minimalnih 1-0.

Jedini pogodak na susretu postigao je bivši igrač Barcelone, a danas kineskog Daliana, Seydou Keita u 84. minuti utakmice. Pogotku je prethodila velika greška vratara Nigera, Daoudaa, koji je daleko sa svojih vrata istrčao kako bi boksao loptu, ali ju je samo spustio na nogu Keiti, koji isprve prizemno gura loptu u praznu mrežu.

Podsjetimo da su u prvom susretu dana Gana i Kongo podijelili bodove odigravši 2-2, iako je favorizirana Gana imala vodstvo od 2-0 nakon 50 minuta utakmice.

Afrički kup nacija, 1. kolo:

Skupina B

Gana - DR Kongo 2-2 (Agyemang-Badu 40, Asamoah 49 / Mputu 53, Mbokani 69)

Mali - Niger 1-0 (Keita 84)

Idi na 24sata

Komentari 6

  • WOMANIZER 20.01.2013.

    po broju komenaravidim ovo ljudima i nije baš zanimljivo! lol

  • DelPiero10_1 20.01.2013.

    Gledao sam jedno poluvrijeme tekme Gane i Konga i nije bilo loše... Ali utakmice jučer su bile blago rečeno katastrofa, pogotovo utakmica otvaranja.. Kao da gledam HNL..

  • volimdazezam 20.01.2013.

    hhahaha koji car je golman konga HAHAH koja proslava gola :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare