To je to što me zanima!

Prvi naslov Jadranske lige ide dubrovačkom Jugu

Pobjedom 14-6 kod POŠK-a, koji je izgubio sve 22 utakmice, vaterpolisti Juga CO potvrdili su naslov pobjednika prvog izdanja Jadranske lige
Vidi originalni članak

Dubrovčani su bogatiji za novi trofej. Pobjednici su prvog izdanja Jadranske lige, u kojem su uz preostalih sedam hrvatskih prvoligaša nastupali tri ponajbolja sastava Crne Gore te Koper, predstavnik Slovanije. Momčad iz Gruža s bodom prednosti slavila je ispred Jadrana iz Herceg Novog te Primorca iz Kotora i zagrebačke Mladosti, koji su u 22. kola osvojili po tri boda manje. U Dubrovniku su nazdravili novom trofeju još nakon pobjede protiv Šibenika u pretposljednjem kolu, i prije utakmice u Poljudu s najslabijim sastavom regionalne lige, splitskim POŠK-om.
- Presretni smo, jer nije mala stvar osvojiti najjaču ligu na svijetu, natjecanje u kojem je polovica klubova sudionika  Eurolige, a još njih nekoliko je igralo u europskom LEN-a kupu – kaže Miho Bošković, kapetan dubrovačkog sastava.
Vremena za proslaviti novi trofej u Gružu nema jer ih već u srijedu u Beogradu očekuje sraz s Partizanom. Prvak Srbije i pobjednik D skupine Eurolige suparnik je Dubrovčanima u četvrtfinalu najjačeg europskog klupskog natjecanja. Uzvratna utakmica, kada će se znati tko će igrati na završnom turniru Eurolige u Rijeci 22. i 23. svibnja, igra se u Dubrovniku 22. travnja.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • JAX 05.04.2009.

    bravo za jug

Komentiraj...
Vidi sve komentare