To je to što me zanima!

Prvi 'pometeni' MVP nakon 32 godine zabrinuo Srbe: Ne znam hoću li igrati za reprezentaciju

Sve da Jokić i ne pomogne, ono što Srbija ima ispod koša (Marjanović, Milutinov, Bjelica, Raduljica, Petrušev), a i ne samo ispod koša, bit će joj dovoljno u Beogradu u društvu Italije, Portorika, Senegala, Filipina i Dominikanske Republike
Vidi originalni članak

MVP NBA lige završio je sezonu - metlom. Dario Šarić i Phoenix Sunsi pomeli su Nikolu Jokića i njegove Denver Nuggetse u polufinalu Zapada, a što je jedan MVP posljednji put doživio još 1989. godine, odnosno Magic Johnson s Lakersima protiv Detroita.

POGLEDAJTE VIDEO Šarićev Phoenix pomeo Jokića! Srbina isključili zbog udaranja

Sunsi su, pak, sa sedmom uzastopnom pobjedom u doigravanju, što im je novi rekord, prvi puta otišli tako daleko nakon 11 godina, kada su zadnji put i bili u doigravanju. Chris Paul kao da je popio eliksir mladosti, Devin Booker nastavio je trpati i za taj duo Nuggetsi nisu imali odgovor ni rješenje ni u jednoj utakmici.

Četvrtu i posljednju obilježio je, a i usmjerio, trenutak iz treće čevrtine kada je Jokić morao ranije u svlačionicu. Srpski košarkaš žestoko je, u pokušaju da napravi prekršaj ili dođe do lopte, nasrnuo na Camerona Paynea, čak i udario po lopti, no i po Payneovu licu. Dvojbe za suce nije bilo, to je kraj utakmice za Jokića. Na kraju i sezone...

- Samo sam htio promijeniti ritam utakmice i dati nam energiju, napraviti malo žešći prekršaj. Jesam li ga udario? Ne znam, ako jesam, ispričavam se jer nisam ga htio ozlijediti ili namjerno udariti u glavu - rekao je Jokić koji je tada, četiri minute prije isteka treće četvrtine, imao blisku konfrontaciju s Bookerom.

- Napravio je to iz frustracije, a ja sam samo branio svog suigrača. Vidio sam da se čak došao i ispričati Payneu. Igrao sam protiv Jokera više puta i znam da nije prljav igrač - kazao je Booker.

Jokić je, barem iz kuta srpske reprezentacije, ispao točno na vrijeme, no nakon završetka sezone nije dao decidirani odgovor hoće li pomoći Srbiji u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

- Ne znam. Tek sam završio sezonu, stvarno ne znam.

Sve i da ne pomogne, ono što Srbija ima ispod koša (Marjanović, Milutinov, Bjelica, Raduljica, Petrušev), a i ne samo ispod koša, bit će joj dovoljno u Beogradu u društvu Italije, Portorika, Senegala, Filipina i Dominikanske Republike.

 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • St Marinko 15.06.2021.

    Terminologija vam je ubi bože "Šarić i sansi pomeli" nije Šarić nikog pomeo dečko je u 4 utakmice imao 25 poena koliko Jokić nekad u 3 četvrtine.Pomeli su ih CP3 i Booker, a malo i sudije, da ne pričam kako je Jokić maltene sam igrao bez pomoći. Sve u svemu bolji su bili nema šta, a Šarićeva rola je odmaračka, znači služi da odmori Aytona i ništa više. Tako da ne bi bilo loše da budete objektivni malo. P.S. A za faul je isključenje preterano trebao je da dobije flegrent 1 i doviđenja, par napada posle imate bookera koji obema rukama hvata Mam Bartona pa nije dobio čak ni nesportsku jer loptu pipnuo nije itd itd, a posle stotinak utakmica za sezonu ni ja ne bi igrao za reprezentaciju kvalifikacije treba da se opusti malo dečko. Nego kad neko pogleda highlights i piše članke to je tako....

  • potparol .at.fr 14.06.2021.

    Za njega je sezona zavrsila onog momenta kad je proglasen za MVP NBA lige. Da su s tom nagradom pricekali do kraja serije mozda bi Nuggetsi i uzeli koju pobjedu. Ovako, boli ga za Denverom ili Srbijom. Vecina NBA igraca ce naci opravdanje da izbjegni to okupljanje.

  • Simulacija_stimulacija 14.06.2021.

    Na OI ide Italija. Mark my words.

Komentiraj...
Vidi sve komentare