To je to što me zanima!

Prvi put u povijesti Final Four u Kölnu bez njemačkog kluba

Barcelona je pobijedila Kiel u svojoj dvorani 23-18 čime je nadoknadila -2 iz Kiela i plasirala se na Final Four Lige prvaka u Kölnu. Tamo ih još od četvrtka čeka Vardar
Vidi originalni članak

Nakon što je Vardar uvjerljivo pomeo Flensburg s 10 razlike u dvije utakmice, danas je nastradao i drugi njemački rukometni div. Barcelona je na domaćem terenu nadoknadila -2 iz Kiela i slavila 23-18 što je bilo dovoljno za plasman na Final Four u Kölnu.

Prvi je to put u povijesti rukometnog Final Foura u Kölnu da među najbolje četiri momčadi neće biti njemačkog kluba. Final Four u rukometnoj Ligi prvaka postoji od sezone 2009/10. i od tada prvaci su bili Kiel i Barcelona dvaput te HSV, Flensburg i Kielce, no do ove godine nezamislivo je bilo da na domaćem terenu neće biti niti jednog njemačkog kluba.

Barcelona je slavila uglavnom zahvaljujući svom sjajnom golmanu Perezu de Vargasu koji je imao 23 obrane protiv 'zebri'. Katalonci su od starta bili bolja momčad, poveli i držali pristojan razmak, no nikako nisu mogli pobjeći na veću razliku. Uz Pereza de Vargasa sjajni su bili Valero Rivera sa sedam, Tomas sa četiri te Lazarov s tri gola. 

U druga dva četvrtfinala PSG igra protiv Szegeda, a Veszprem protiv Montpelliera.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Xyster 29.04.2017.

    Prije su imali i po tri kluba na final fouru, ali tada im reprezentacije nije bilo nikuda. A sada su dobili jaku reprezentaciju, ali izgubili klubove. Ali činjenica je da prije što se tiče klubskog rukometa postojala njemačka i španjolska liga( San Antonio, Leon, Ciudad Real, ...), a danas ipak sa novcem iz Vesprema, Vardara, PSG, Keilcea, Meškova rukomet je postao zastupljeniji po europskim ligama.

  • hrvatska u srcu 29.04.2017.

    sljedeče godine zagreb igra final four

Komentiraj...
Vidi sve komentare