To je to što me zanima!

Prvi skandal na OI: Namjestile ždrijeb četvrtfinala badmintona

Olimpijsko borilište po prvi put u Londonu bilo je poprište namještanja za koje se pobrinuo kineski par u badmintonu. Željele su izbjeći sunarodnjakinje u 1/4 finalu
Vidi originalni članak

Prvi očiti nesportski potez na 30. Olimpijskim igrama u Londonu dogodio se u badmintonu. Kineska kombinacija u ženskim parovima namjerno je izgubila meč kako bi izbjegla svoje sunarodnjakinje prije finala.

Ugodno popunjena Wembley Arena pošteno je izviždala aktualne svjetske prvakinje u ženskim parovima, Kineskinje Yu Yang i Wang Xiaoli, kao i njihove korejske protivnice, Jung Kyung i Kim Ha, jer su napravile veliku glupost i sramotu za ovaj sport. Naime, u posljednjem kolu natjecanja po skupinama (grupa A), oba su para, koja su već izborila nastup u četvrtfinalu, namjerno željela izgubiti susret.

Nedugo nakon tog susreta, isti je scenarij viđen, u nešto manje očitoj mjeri, i u meču Indonežanki Greyia Polii / Meiliana Jauhari, te Korejki Ha Jung / Kim Ming (Korejke na kraju slavile). Korejska će tako kombinacija već u četvrtfinalu morati igrati protiv ranije spomenutih Kineskinja, dok će Indonežanke u eventualnom polufinalu igrati protiv Thian / Zhao, drugog para svjetske ljestvice.

Glavni sudac natjecanja, Paisan Rangsikitpho, obećao je cijelonoćni sastanak na kojem će odlučiti o eventualnoj diskvalifikaciji.

- Moramo razgovarati i vidjeti što možemo napraviti. Ako je istina to što se priča, onda je to ozbiljna stvar i velika sramota za sport. Nije u duhu sporta. Sramota je za Igre! Ispričavam se svima i obećajem da ćemo poduzeti nešto – rekao je Paisan.

Kineskinje koje su namjerno izgubile susret pravdale su svoju nonšalanciju činjenicom da su već osigurale četvrtfinale i da su čuvale snagu za nokaut fazu natjecanja koja slijedi već u srijedu. Hoće li im upaliti, saznat ćemo u srijedu.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • annadukic 01.08.2012.

    Ajd sad da vidimo ko ce prvi napisati da su diskvalificirana sva 4 para? hmmm... vijest na ostalim portalima vec traje 30 minuta a u RH jos nije stigla.... hmmmmm

  • apeajtom 01.08.2012.

    totalna glupost...ako si jak i mores sebi dopustiti da taktiziras zasto ne?? to sto su drugi slabiji pa moraju svaku utakmicu gristi to je njihov problem...

  • Makaay_Yazhnam 01.08.2012.

    kae ovo olimpijski sport!? pa ja sam mislio da to igraju klinci u dvorištu! Kae sljedeće? Graničar i školica? A i ne kužim kak jedna država može imati više momčadi u sportu gdje se igra po liga/kup principu!? Pa naravno da će onda muljat i narihtavat... nek im onda stave čisti kup sistem pa nek se onda izbjegavaju! (ko tenis)

Komentiraj...
Vidi sve komentare