To je to što me zanima!

Ljubo namučio Tsongu, ali Francuzu ipak naslov u Metzu

Jo-Wilfried Tsonga pobjednik je ATP-a u Metzu, pred svojom domaćom publikom. Ivan Ljubičić ispustio je finale nakon nešto manje od tri sata igre, sa 6-3, 6-7, 6-3
Vidi originalni članak

Ivan Ljubičić danas će igrati svoj prvi finale nakon Indian Wellsa 2010. godine. Dakle, godinu i pol Ljubo je čekao novu priliku u nekom ATP finalu. Tada je u SAD-u osvojio naslov što je bilo veliko iznenađenje s obzirom na jačinu turnira. Metz je nešto slabiji, no velika je stvar što je Ivan ponovno u finalu. Da mu dvorana u Metzu leži pokazao je 2005. godine kada ga je i osvojio. Današnji protivnik bit će mu francuski tenisač i prvi nositelj ovog turnira Jo-Wilfried Tsonga koji je u drugom polufinalu pobijedio Ukrajinca Dolgopolova.

1. set

Ivan Ljubičić dobro je krenuo u meč, ali nakon prvih nekoliko dobrih servisa njegov prvi servis počeo je opadati. Tsonga mu je uspio oduzeti servis i izjednačiti. Prvi nositelj pokazao se uspješnijim u izmjenama i iako Ljubičić traži prilike Tsonga niže četiri asa. Čini se kao da Ljubičić nije još našao svoju igru i Tsonga lako stiže do dvostrukog breaka 5-2. Iako je Tsonga svojom igrom natjerao Ljubičića  na brojne greške hrvatski tenisač uspijeva vratiti break.  Ljubičić opet griješi na prvom servisu i Tsonga bez previše napora uzima prvi set sa 6-3.

2. set

Tsonga je poveo odmah na početku seta, ali je Ljubičić, konačno bez izgubljenog poena odmah vratio Francuzu za 1-1. Tsonga pet vodi svoju igru, ima više inicijative i brzo stiže do 4-1. Francuzu danas sve ide od ruke, ali Ljubo ipak uspijeva uzvratiti i uz velike muke stiže do 4-2, pa i do 4-4. Ljubičiću su krenuli servisi zahvaljujući kojima se vratio u meč i uspio doći do 5-5 sa Francuzom koji je u drugom setu mnogo više griješio. Drugi je set mnogo ravnopravniji i Ljubičić uspijeva izboriti 6-6 i tie-break. Frustrirani Tsonga mogao je samo gledati kako Ljubičić topi njegovu prednost i osvaja drugi set.

3. set

Ljubičić je dobro krenuo i u nastavku i odmah poveo. Uspijeva mu ne dopustiti Tsongi da se opet razigra i digne u igri, ali Francuz ipak stiže do izjednačenja. Tsonga zahvaljujući dobrims ervisima stiže do 3-1 i prisiljava Ljubičića da opet 'lovi' rezultat. Tsonga s manje lakoće stiže do poena, Ljubičić se vrača dva puta, sve do 4-2, a onda Francuz opet uzima prevagu. Ljubo djeluje na trenunke pomalo umorno, teško prati promjene smjerova i fenomenalne poteze Tsonge i staje na 6-3. Finale pred domaćom publikom ipak je pripalo Jo-Wilfriedu Tsongi.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • "We've got Payet" 26.09.2011.

    Da nije bilo glupog Federera Ljubo bi bio 1. tenisač svijeta,2005 i 2006 kako je igrao al u finalu uvijek debilni pederer..:SSS

  • na1987 25.09.2011.

    kako je meni glup ovaj komentar od amsterdam 110...očito je samo pročitao kako je završio meč, a nije ga ni gledao.

  • festina 25.09.2011.

    Ha ha ha za vas hrvate je uspeh kad neki vas namuci iole solidnog tenisera. haahhhahahahaah jadno... cccccccccc

Komentiraj...
Vidi sve komentare