To je to što me zanima!

PSG je prvak, Lyon ostao bez Europe nakon čak 23 godine!

Stanje zatečeno na tablici u trenutku kada je prvenstvo stalo zbog pandemija korona virusa proglašeno je konačnim, a to znači da Marseille ide izravno u Ligu prvaka, a Toulouse Lovre Kalinića ispada iz lige...
Vidi originalni članak

Kad je francuski premijer Edouard Philippe najavio kako se Ligue 1 sezone 2019/20 više neće igrati i da sav francuski profesionalni sport staje do rujna, ostalo je otvoreno pitanje: što s poretkom u Ligue 1 u kojoj je od 38 odigrano 28 kola.

Odgovor na to pitanje dao je francuski nogometni savez koji je proglasio prvaka! Pozicije su odredili po aktualnom stanju na tablici, pa je tako PSG i po treći put zaredom postao prvak Francuske, a titula im je ionako bila nadohvat ruke jer su deset kola prije kraja imali 12 bodova više od Marseillea. 

Stanje zatečeno na tablici u trenutku kada je prvenstvo stalo zbog pandemija korona virusa proglašeno je konačnim, a to znači da Marseille ide izravno u Ligu prvaka, Rennes u kvalifikacije, a Lille u Europsku ligu. Ova vijest je pak jako loše sjela nogometašima Amiensa i Toulousea koji su tako ispali iz Ligue 1, a njihovo mjesto će popuniti dvije prvoplasirane momčadi iz druge lige, a to su Lorient i Lens. 

Inače, za Toulouse je ove sezone branio hrvatski reprezentativac Lovre Kalinić koji je stigao na posudbu iz Aston Ville, ali ni on im nije uspio pomoći.

Ova odluka Saveza donijela je i ogroman šok. Korona je naštetila jednom od najvećih francuskih klubova, Lyonu, koji je ostao bez Europe. Lyon je nakon 28 kola držao sedmo mjesto što znači da po prvi put nakon 1997. godine neće vidjeti europsko natjecanje.

Odluka Saveza je konačna, ali ne sumnjamo da će se francuski velikan žaliti jer ovo je ogroman udarac na ugled, ali i financijsko stanje kluba koji je godinama bio član Lige prvaka što im je donosilo ogroman novac, a sada će morati pronaći druge izvore financiranja.

Lyon je ove sezone zaista sjajno igrao u Ligi prvaka. U prvom susretu osmine finala pobijedili su Juventus 1-0 i čekali uzvrat u Torinu, ali prekinula ih je korona. Dakle, sezona Lige prvaka mogla bi se nastaviti u kolovozu, a to znači da ako Lyon želi i sljedeće godine gledati europske klubove na Gerlandu, mora osvojiti Ligu prvaka. Ili da remiziramo, za sljedeću sezonu su ispali iz svih europskih natjecanja, ali i dalje su u Ligi prvaka. Pomalo neobično, ali za sve je kriva korona...

Idi na 24sata

Komentari 15

  • ološPrvi 30.04.2020.

    Lovro da im pomogne...kakaaav vic haha

  • 30.04.2020.

    Steta samo za Liverpool kojem ce se pamtiti osvojena sezona a da nije odigrana do kraja.Najveci navijaci ce znat reci da bi ih Man.City itd stigli mozda do kraja iako svi znamo da je to tesko i za dvije sezone stici.

  • Xyster 30.04.2020.

    Lako će promijeniti odluku na sudu, ovo je protiv pravila lige. Ne možeš zaustaviti utrku na 100 metar nakon 80 metara i proglasiti prvog i zadnjeg, možeš je jedino poništiti. Toulouse i Amnies, pa i ostali klubovi će ovo lako poništiti na sudu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare