To je to što me zanima!

Psihički poremećaj udaljio ga od NBA lige, a sad želi u UFC

Royce White je 27-godišnji bivši košarkaš koji je odlučio napraviti zaokret u svojoj sportskoj karijeri. Na parketu nije mogao biti zbog anksioznosti, a sad želi u oktogon
Vidi originalni članak

Bio je 16. pick prve runde drafta 2012. godine, otišao je u Houston Rocketse, ali od na putu do blistave košarkaške karijere ispriječio se, on sam. Odnosno poremećaj anksioznosti koji je ipak bio jači od Roycea Whitea, bivšeg košarkaša koji se sprema za karijeru u slobodnoj borbi.

Visok je 203 centimetra i ima oko 115 kilograma. Njegove fizičke predispozicije još su ga od sveučilišne košarke gurale u prednji plan, a s neuobičajeno velikim šakama praktički je mogao 'sakriti' loptu. Tko zna kakvu bi karijeru izgradio da ga nije mučio unutarnji problem. 

Po dolasku u Rocketse tražio je ugovorom garantirani plan borbe protiv svoje bolesti, kao i odlaske na gostovanja autobusom umjesto avionom. Houston je odlučio kako im se ne isplati toliko baviti s jednim igračem pa su ga samo prebacili u razvojnu momčad, da bi godinu kasnije završio u Philadelphiji, pa u Sacramentu.

U redovima Kingsa odigrao je svoje jedine NBA minute. Na parketu je bio 9 minuta u tri utakmice, ali nije uspio zabiti koš. Nakon toga igrao je i u Kanadi, ali sad se odlučio posvetiti drugom sportu. Privukao ga je svijet slobodne borbe, a za ESPN je najavio da bi jednog dana mogao postati 'najopakiji čovjek na planeti'.

- Ja sam jedan od najboljih sportaša na svijetu. U NBA ligi su me željeli zbog jedinstvene građe, atleticizma, vizije i velikih šaka, a sve se to može prekrasno preslikati u UFC. Vjerujem da ću se jednog dana boriti za naslov teške kategorije UFC-a.

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Dr.Gonzo. 28.02.2019.

    Anksioznost ? Jel to kao anxiety tj. tjeskoba ? 203cm, 115 kg.... taj se moze jedino plasiti neuspjeha. Ne znam koji se profesionalni sportas ne susrece s tim, to je dio posla, pogotovo ako si dobar u tome ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare