To je to što me zanima!

Niko Pulić: Bio sam na kisiku 46 dana i izgubio 16 kilograma

Proslavljeni hrvatski automobilist Niko Pulić prebolio je teži oblik korona virusa koji ga je skoro koštao života te je nakon dva mjeseca izašao je iz bolnice na kućni oporavak
Vidi originalni članak

Hvala liječnicima i svom osoblju dubrovačke bolnice. Borili su se za mene kao i sve ostale pacijente i nemam riječi hvale kojima bi im se odužio, rekao je hrvatski automobilistički as Niko Pulić (57) nakon izlaska iz bolnice za Dubrovački vjesnik.

POGLEDAJTE VIDEO: WRC Croatia Rally

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pulić je prebolio teži oblik korona virusa zbog čega je u bolnici proveo čak 51 dan, a na kisiku je bio 46. Tijekom hospitalizacije je izgubio 16 kilograma te ga zbog teškog oštećenja obaju plućnih krila čeka težak oporavak. 

Niko je trebao nastupiti na ovogodišnjem Croatia Rallyju, ali nažalost ga je bolest u tome spriječila. Iz bolnice se 19. dan javio i za 24sata opisao stanje u kojem se tada nalazio.

- Već 12-13 dana sam na najvećem stroju za maksimalni protok kisika, kapaciteta 94 litre. Kisik u krvi (zasićenost, odnosno parcijalni tlakovi kisika u krvi, nap. a.) su mi pali između 31 i 34 pa smo s nekim vodenim parama uspjeli dići na 72 do 75. Ova prekrasna ekipa liječnika i medicinskog osoblja uspjela je u četiri dana stabilizirati kisik oko 88 do 92, jer lijevo plućno krilo još se nije pomaklo s mjesta, uhvaćeno je 85 posto (skoro je cijelo zatvoreno, bez funkcije, nap. a.), a desno je nešto manje zatvoreno, oko 82 posto je bilo uhvaćeno i čeka čišćenje tog vraga kojeg smo ubili u plućima, da počnu funkcionirati i raditi ono za što ih Bog stvorio - rekao je tada Niko koji se nadao nastupu na Croatia Rallyu. 

BORBA TRAJE Sin Nike Pulića: Nadali smo se da će krenuti na bolje, ali moji su roditelji i dalje na kisiku...

-  Bio sam sve pripremio da obilježim 40 godina karijere, otkako me 4. travnja 1981. pokojni Dubravko Čikor zaustavio u mome fići i počeli smo trenirati, a u srpnju ’81. osvojio sam prvi pokal. Htio sam s pravim autom pripremiti oproštaj, na WRC-u, na najvećem spektaklu ikad u Hrvatskoj, ali ipak sam uspio prebaciti emocije da je zdravlje najvažnije.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • Janka Puszta 04.06.2021.

    Svako dobro legendo. Bitno je da ste se vi zvlekli i preživeli.

  • _Shedow. 04.06.2021.

    Arturo Vidal, super zdravi nogometaš, nakon cijepljenja završio u bolnici u teškom stanju zbog upale pluća . . . Voditeljica  RTL-direkta nije vodila emisiju jer ju je cjepivo "pokosilo" kako su prenjeli mediji! ITD ITD, tisuće diljem svijeta mrtvih nakon cjepiva ali to je zabranjeno pisat a o štetnim i doživotnim nuspojavama da ne govorim! Postoje stotine videa cijepljenih kojima se magnet lijepi na mjestu uboda, pogledajte sami, nije teorija zavjere!

  • gozz 04.06.2021.

    trebao je odmah zatražit pomoć tu od ovih instant zveznajucih facebuk i tikataka znanstvenika 

Komentiraj...
Vidi sve komentare