To je to što me zanima!

R. Ukić: Ne zavaravam se usporedbama s Draženom

Statistika Roka Ukića u prvoj NBA sezoni jako podsjeća na onu Dražena Petrovića. No on se ne namjerava zavaravati usporedbama s velikanom
Vidi originalni članak

Premda su njegovi Raptorsi u produžetku izgubili back-to-back ogled sa Celticsima 115-109, Roko Ukić imao je utjehu. Odigrao je sjajnu utakmicu, za 23.5 minuta na parketu postigao rekordnih 16 koševa, a sjajnu je večer okrunio sa po 3 skoka i asistencije, te po 2 ukradene lopte i pogođene trice.
- Zadovoljstvo je bilo kročiti na parket kojim su hodale legende Bostona. Odigrali smo odličnu utakmicu, dobro se držali sve do produžetka, u kome nas je sa 9 koševa dotukao Paul Pierce – kaže Ukić, koji od svih NBA klubova najbolje igra upravo protiv Bostona. 
- Odgovara mi njihov stil igre. Centri Bostona ostavljaju puno prostora za prodore u reket i ja to koristim.
Prvog playa Raptorsa Jose Calderona neće zbog ozljede biti barem do kraja tjedna, Will Solomon nije uvjerljiv, pa bi ljubimca navijača Ukića mnogi željeli vidjeti i u startnoj postavi. 
- Nisam opterećen. Ako mi trener ukaže povjerenje dat ću sve od sebe, kao i do sada. Zadovoljan sam i minutažom i igrom, no sigurno da mogu igrati i puno bolje nego do sada. Trebalo mi je vremena da se adaptiram i zato su brojke sada puno bolje nego na početku sezone.
U zadnje tri utakmice Ukić je na parketu proveo 18.3 minute, u prosjeku postigao 7.3 koša, uz 3 asistencije i 1.7 skok. Za one kojima se to čini skromnim učinkom podsjetnik kako je i legendarni Dražen Petrović u rookie sezoni imao slične brojke, u prosjeku 12.5 minuta, 7.6 koševa, 1.5 asistenciju i 1.4 skok.
- Zanimljivo, no ne želim se zavaravati usporedbama sa Draženom. On je bio jedinstven, legenda europske i NBA košarke, a meni predstoji još puno dokazivanja kako bih zaslužio barem reputaciju kvalitetnog NBA košarkaša.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Schulz 15.01.2009.

    da mi je kuna za svaku usporedbu nekog našeg sportaša s draženom,maradonom,peleom...

  • raikkonen 14.01.2009.

    ukic = drazen bahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

  • rony1a 14.01.2009.

    Nemojmo Ukića uspoređivat sa Draženom jer su usporedbe uvijek nezahvalne. No kad smo već kod toga moram napomenuti da je Dražen prije NBA karijere dva puta osvojio Kup prvaka, dvaput Kup kupova i dva puta igrao u finalu Kupa Koraća.Oni malo stariji znaju što to znači.

Komentiraj...
Vidi sve komentare