To je to što me zanima!

R. Ukić: Zabio sam prvu tricu, slijedi zakucavanje

Naš jedini NBA košarkaš Roko Ukić kaže da u svojoj prvoj sezoni u Toronto Raptorsima samo gradi temelje za sljedeću, 'sophomore' godinu
Vidi originalni članak

Prva NBA sezona za Roka Ukića puna je uspona i padova. Dvije utakmice igra, jednu ne igra...
- Bio sam na to spreman od prvoga dana i zato me ništa ne iznenađuje. Ove sezone moram osigurati temelj za sljedeću, u kojoj bih trebao igrati po 15-20 minuta. Trener Mitchell je pod velikim pritiskom i oslanja se uglavnom na provjerene igrače - kaže Ukić, koji uglavnom mijenja prvoga playmakera, Španjolca Josea Calderona.
- On igra dok ne izgori, a Solomon i ja ga mijenjamo. Zasad sam u boljoj poziciji jer je Solomon sedam godina stariji i, za razliku od mene, ne može puno napredovati. Uz to, ja igram puno više za momčad.
Navijači ga vole, kao i ljudi iz vodstva kluba.
- Nadam se da će me i trener prihvatiti. Bitno je da i ono malo minuta koje dobijem odigram dobro. Dok sam na parketu, rezultat ne pada i ne gubim puno lopti. S većom minutažom doći će i bolja statistika - uvjeren je Splićanin, koji se ne boji konkurencije.
- Do sada sam igrao uglavnom protiv rezerva, a s njima se mogu nositi bez problema. Od zvijezda su me impresionirali tek Wade i Bryant. Velika je razlika između All Star igrača i ostalih. Igrači poput Piercea, Cartera i Bryanta mogu sami dobiti utakmicu.
Rokov zaštitni znak je prodor, no za razliku od Europe, u NBA još nije zakucao.
- Hoću, čekao sam da pogodim prvu tricu. Sad kad sam to riješio, slijedi zakucavanje. Iznenadit će se mnogi jer ne znaju da imam dobar odraz.
Toronto je krenuo dobro u sezonu pa malo posustao.
- Teško ćemo se održati na učinku od 50 posto jer nas čeka serija teških utakmica, a kao kruna svega turneja sa šest gostovanja na Zapadu.

U LOS ANGELESU SPAVAO U SUPERLUKSUZNOM HOTELU

Raptorsi su u nedjelju gostovali u Los Angelesu kod Lakersa, a odsjeli su u superluksuznom hotelu Beverly Wilshire u kojem često noće filmske i pjevačke zvijezde. Goleme jednokrevetne sobe s dvije kupaonice novost su za Roka.
- U Europi smo znali odsjedati u katastrofalnim hotelima, bez TV-a, bez zastora, žohari posvuda - kazao je Ukić i dodao da se lako priviknuti na sav taj luksuz, ali da bi sve to mijenjao za jednu pravu utakmicu. Protiv Lakersa je, što se poena tiče, odigrao najbolju od dolaska u NBA. Zabio je osam poena (šut 3-8), među kojima i prvu NBA tricu, a tome je pridodao po jedan skok, asistenciju i osvojenu loptu. Ipak, Toronto je izgubio 112-99. (th)

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare