To je to što me zanima!

Rafa Nadal: Ovo je jedan od onih poraza koji dobro dođu

Previše sam igrao u posljednje vrijeme i dobro će mi doći odmor. Priviknuo sam se na travu i spreman dočekujem Wimbledon, kaže Rafa nakon ispadanja u Queensu
Vidi originalni članak

Španjolac Rafael Nadal, prvi tenisač svijeta, na aktualnom turniru u Queen's Clubu ispao je u četvrtfinalu. U petak je bolji od njega bio Francuz Jo-Wilfried Tsonga sa 6-7(3), 6-4, 6-1...

Dan ranije je Nadal proživio sličan meč protiv Radeka Štepaneka. Imao je prvi set u džepu, komotnu situaciju i dominantnu igru u drugom setu, ali je izgubio tu dionicu. No, dok je protiv Štepaneka uspio dobiti treći set, protiv Tsonge je do toga ostao udaljen miljama. U zadnjem setu je Nadal protiv Francuza osvojio jedan jedini gem.

- Potpuno sam ispao iz ritma nakon izgubljenog drugog seta. No, ovo je jedan od onih poraza koji vam dobro dođu. Previše sam igrao u posljednje vrijeme i dobro će mi doći odmor. Priviknuo sam se na travu i spreman dočekujem Wimbledon - rekao je Nadal i dodao:

- Dobio sam bonus od nekoliko dana odmora. Provest ću ih u društvu obitelji i prijatelja. To mi jako koristi za mentalnu pripremu prije velikog turnira kao što je Wimbledon. Ambiciozan sam i prepun motiva za taj turnir i Wimbledon ću dočekati posve spreman. Da, jasno, idem probati osvojiti novu krunu u Londonu.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • lana1987 11.06.2011.

    Za sve dušebrižnike koji su "zabrinuti" za tzv "pad igre" Rafaela Nadala; čovjek je sam izjavio prije Queensa da mu je cilj odigrati par mečeva da se privikne na travu, da ne ide na pobjedu! Inače, on je jedini od "najbolje trojice" bio sposoban fizički i psihički zaigrati između RG i Wimbledona. Usput, Nadal je prošle godine također "ispao" u Queensu, isto prije polufinala, a podjetimo se svi da je 2 tjedna poslije osvojio W., bez problema, prije toga RG, a na kraju US Open. Stvar je kristalno jasna; htio je par susreta na travi i odmor od 10-ak dana pred GS! O pobjedniku Wimbledona možete razglabati tokom tog turnira, a moje je mišljenje da on i Federer imaju najveće šanse, - Rafa jer je izjavio da će igrati pod daleko manjim pritiskom jer je jedan GS obranio; Federer jer igra izvrsno; a potom Novak Đoković (prvenstveno zbog "mentalne nadmoći" jer ima protiv Rafe 4-0, te je skoro pa nepobjediv, ako uspije skinuti pritisak zbog #1 pozicije), međutim još je rano za velike prognoze.

  • Marko1_1 11.06.2011.

    Realno gledajuci Nadal s ovakvon igron protiv spremnih rogera,novaka i murraya nema izgleda,moze se tjesit da je sve u odmoru no gledajuci ga kroz cilu godinu primjetan je pad igre u njega,to se cak i na zemlji primjetilo makar je osvojia rg no svima je jasno da je novak bia u finalu to bi bila peta pobjeda u nizu u finalu,prepasivan i ta igra na travi nece proc...idemo Roger !

  • mightyboss 11.06.2011.

    da i? igrali su 25x dosad???

Komentiraj...
Vidi sve komentare