To je to što me zanima!

Rafael Nadal već osigurao 'jedinicu' na kraju sezone

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Španjolac trenutačno predvodi ljestvicu s 12.025 bodova. Osigurao je prvo mjesto nakon US Opena što je uspjelo još samo Rogeru Federeru
Vidi originalni članak

Po drugi puta u posljednje tri godine Rafael Nadal će kraj godine dočekati kao vodeći tenisač svjetskoga poretka. Od kada je oformljena ATP ljestvica (1973.) ljevoruki Španjolac je deveti tenisač koji kraj godine dočekuje na vrhu u barem dva navrata. Uz Rogera Federera je jedini tenisač od 2000. godine koji je osigurao "jedinicu" na kraju godine već u tjednu nakon US Opena. Švicarskom genijalcu to je za rukom polazilo dva puta, 2004. i 2006. godine. Španjolac trenutačno predvodi ljestvicu s 12.025 bodova, odnosno gotovo 5000 više od drugoplasiranog Srbina Novaka Đokovića koji ih je sakupio 7145. Roger Federer na trećemu mjestu ima 6735 bodova.
- Bila je ovo sjajna sezona, jedna od mojih najboljih uopće. Pobjediti na US Openu, Roland Garrosu i Wimbledonu i na tri uzastopna Mastersa u Europi nije bilo lako. Naporno sam radio da bih se vratio na vrh ljestvice i lijepo je znati da ću ondje i dočekati kraj godine - kazao je Nadal.
Nadal će službeno biti okrunjen za najboljeg tijekom ceremonije na završnom turniru sezone u Londonu (World Tour Finals, 21. do 28. studenoga). Federer i on jedini su tenisači koji su nastup na završnici već osigurali.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Pro-bet-analiza 16.09.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • dusansk 16.09.2010.

    Pa i Novak je već osigurao učešće na tom turniru.........

  • torcida_dinamo 16.09.2010.

    od ovoga spanjolskoga roma , drazi mi je cak Novak Djokovic

Komentiraj...
Vidi sve komentare