To je to što me zanima!

Raikkonen slavio u Austinu, Hamilton još uvijek nije prvak

Finski vozač Kimmi Raikkonen u Ferrariju pobjednik je Velike nagrade SAD-a vožene u teksaškom Austinu, a Lewis Hamilton u Americi ipak nije uspio tri utrke prije kraja osigurati naslov svjetskog prvaka...
Vidi originalni članak

Raikkonen je u Teksasu došao do 21. pobjede u karijeri, ali i prve nakon čak pet godina i trijumfa u Australiji. Drugo mjesto osvojio je Nizozemac Max Verstappen (Red Bull), koji je startao kao 18., a tek treći je bio vodeći u ukupnom poretku Hamilton.

 To mu nije bilo dovoljno za naslov jer je odmah iza njega, na četvrtom mjestu, bio njegov jedini suparnik Nijemac Sebastian Vettel (Ferrari).

Vettel se u prvom krugu izvrtio nakon kontakta s Ricciardom i pao na čak 15. mjesto i činilo se da je prvenstvo odlučeno jer je u tom trenutku Hamilton vodio.

No, loša strategija Hamiltona, koji je promjenom guma izgubio pozicije, i hrabra vožnja Vettela, ipak su spriječili Britanca da proslavi peti naslov, koji će tražiti za sedam dana u Meksiku.    

Hamilton ima 70 bodova prednosti u odnosu na Vettela. Za tjedan dana vozi se VN Meksika, a potom još slijede VN Brazila i VN Abu Dhabija.  

Idi na 24sata

Komentari 12

  • 23.10.2018.

    hamilton ce biti prvak moze do kraja bit i treci 3 utrke i prvak je....

  • Budni 23.10.2018.

    Samo Ferrarijevci još uvijek misle da nije Hamiltona prvak! A na kraju bude imao 65 bodova više!

  • alcapone123 22.10.2018.

    Bravo za Kimija,i Ferrari se opet vratio pobijedama i brzini,ali Vettelu,Vettelu..opet si zaribao!!Jedini krivac da je Ferrari izgubio masu bodova kroz sezonu.Ipak je Ham za stepenicu bolji vozač od tebe,makar mi se ne sviđa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare