To je to što me zanima!

Rakitić: Šuker i Raul ohrabrili su me da potpišem za Sevillu

Davor je ikona u Sevilli i rekao mi je koliko je taj klub poseban i da ću se uklopiti u španjolsku ligu. Prosinečki je također bio važan kod moje odluke, rekao je Rakitić
Vidi originalni članak

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić (23) progovorio je svom transferu iz Schalkea u Sevillu u siječanjskom prijelaznom roku, kao i o tome tko je najviše utjecao na njegovu odluku. Dijelove razgovora objavljenje na internetskoj stranici spox.com prenosi španjolski sportski dnevnik Marca...

- Davor Šuker i Raul pomogli su mi kod donošenja odluke. Davor je ikona u Sevilli i rekao mi je koliko je taj klub poseban i kako ću se uklopiti u španjolsku ligu. Robert Prosinečki je također bio važan kod moje odluke. Želio bih jednog dana ići sličnim putem kao i on - rekao je Rakitić, uz dodatak da je na Sanchez Pizjuan stigao isključivo iz sportskih motiva, ne financijskih.

- Razgovori sa sportskim direktorom Monchijem i tehničkim direktorom Victorom Ortom su me uvjerili. Želim ostati u Sevilli dugo vremena i osjećam da će tako i biti. Da sam potpisivao zbog novca, izabrao bih neku drugu momčad.

Zimus je u Sevillu uz Rakitića stigao i Čileanac Gary Medel za kojeg hrvatski veznjak ima samo riječi hvale.

- Nisam ga znao otprije, ali zajedno dobro funkcioniramo u igri i možda možemo pomoći našoj momčadi da izbori Ligu prvaka.

Govoreći o potencijalnim Sevillinim pojačanjima na ljeto, Rakitić je preporučio upravi kluba da pokuša dovesti njegovog bivšeg suigrača, vratara Schalkea Manuela Neuera.

- On je sigurno najbolji vratar. Danas sam siguran da nema boljeg od njega. Ovdje svi govore o Ikeru Casillasu jer on igra za Real Madrid i jer je osvojio svjetsko prvenstvo, ali čak ni on nije dobar kao Neuer. Rekao sam ljudima u Sevilli da bih rado ponovo zaigrao s Neuerom.

Na kraju je mladi hrvatski veznjak, koji je trenutno u procesu učenja španjolskog jezika, otkrio kako se izvan terena najviše druži sa srpskim braničem Ivicom Dragutonovićem.

- Trenutno znam barem toliko da mogu naručiti tapas (čuveno predjelo u španjolskoj kuhinji, op.a.), a ako nešto ne znam pomaže mi moj suigrač Ivica Dragutonović s kojim provodim većinu slobodnog vremena.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • frank lampard 26.03.2011.

    rakitić je sjajan, moderan veznjak..napravio je pun pogodak što je došao u sevillu koja je poznata po lijepoj i atraktivnoj igri gdje se on savršeno uklopio...postat će velik igrač.

  • glumac73 26.03.2011.

    igraj ti raketa ko žuti, ali nemoj da ko on iz sevilje prijeđeš u dinamo, pa u hrvatski dragovoljac.......

  • Mike O' Milla 26.03.2011.

    kako je Raketa poceo u Spanjolskoj,,mogo bi i on dogurat za par godina do Reala ili Barcelone,,ne jos al poslje ko zna.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare