To je to što me zanima!

Rakitić u Barçi zabija manje, dodaje preciznije i ne dribla?!

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić od prelaska iz Seville u Barcelonu ima nešto drugačiju ulogu na terenu. Osim što ne igra i zabija toliko, puno preciznije dodaje...
Vidi originalni članak

Ivan Rakitić opet je dobio punu minutažu u teško izborenoj pobjedi Barcelone u Almeríji (2-1), a nakon prvih 11 kola Primere Goal je napravio statističku usporedbu hrvatskog reprezentativca iz lanjskog vremena u Sevilli i sadašnjeg u Barçi.

Od uloge ključnog čovjeka u andaluzijskom klubu Raketa je u katalonskom postao prava radilica na terenu. Tome u prilog idu podaci da je u odnosu na isto razdoblje prošle sezone zabio pet golova manje (sedam naprama dva), ali je i igrao (990-739 minuta) i pucao (23-9 udaraca) ne tako kao lanjske sezone.

Ono što je za Ivanovu karijeru najveća promjena svakako je postotak točnosti dodavanja koji se sa 78,71 posto uspješnosti popeo na visokih 90,72 posto.

U Barceloni, ipak, dobiva nešto manje duela (56,52-45,50), ali i ne asistira (u Sevilli dvije asistencije) te ne dribla (u Sevilli sedam)!

Grafičku usporedbu Rakitićevih kretanja po terenu kao i detaljnu statistiku provjerite na Goalu.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • joza1231 09.11.2014.

    dajte mu vremena ljudi,kako je modrić izgledao na početku a vidi ga sad motor reala. Samo treba vremena ljudi,a nadam se da Enrique to shvača

  • Ramzee_1 09.11.2014.

    ljudi moji,cpvjek je odigrao tek nekoliko utakmica,pa nije to tako lako prilagodit se na nove suigrace,treba vremena.

  • 09.11.2014.

    zar nije gol za pobjedu krenio od rakitića??!! Jedinu stvar koju treba je više pucati iz vani! ono što barci uvik fali

Komentiraj...
Vidi sve komentare