To je to što me zanima!

RaspoLöwio ih je kao od šale: Tehnonogomet rasturio Brazil

Joachim Löw svakom igraču na mobitel šalje videozapis o tome kako su igrali, gdje su griješili i zašto... To je bolje nego gnjaviti ih s analizama, kaže Oliver Bierhoff...
Vidi originalni članak

Tehnonogomet, tako njemački mediji tepaju Joachimu Löwu i jednoj od najboljih utakmica u povijesti Njemačke. Nije to daleko od istine jer izbornik koristi tehnološke sprave kako bi komunicirao s igračima.

- Igrači su često na mobitelima, pa smo napravili aplikaciju preko koje im šaljemo analize utakmica. Svaki igrač dobije kratak film o onome što je učinio dobro i gdje je pogriješio. To je puno bolje nego ih gnjaviti 90-minutnim analizama - objasnio je Oliver Bierhoff, menadžer reprezentacije.

No trenerski put Joachima Löwa bio je itekako trnovit. Kao mlad trener stigao je 1998. u Fenerbahče umjesto Otta Barića i Marinka Koljanina. 

- Mi smo otišli jer smo završili prvenstvo kao drugi, bod iza Galatasaraya. Fenerbahče priznaje samo prvo mjesto. Došao je Löw, kupili su mu sjajne igrače, imao je momčad za prvo mjesto, a on je potpuno podbacio. Slomio ga je pritisak turskih medija. Završio je treći i odmah su ga otjerali - prisjetio se Marinko Koljanin.

Godinu dana ostao je u Karlsruheu i Adanasporu, potom je 2002. osvojio s Tirolom naslov prvaka u Austriji, a godinu poslije s Austrijom iz Beča superkup. Konačno mu je krenulo.

- Inzistirao je da igramo napadački, sa što manje prekršaja. Kreativnost mu je bila najvažnija. Nismo smjeli izbijati loptu u aut nego odmah nakon oduzimanja početi graditi napad - rekao je Ivica Vastić, kojeg je Löw trenirao u Austriji Beč.

Čim je došao u Beč, stekao je golemo povjerenje svih u svlačionici.

- Nikad nije okolišao. Iskreno bi nam rekao što misli o nama i našoj igri. I zato smo ga jako cijenili.

Njemački izbornik prepoznatljiv je i cijenjen u domovini i zbog elegantnog odijevanja. 

- I tad je puno pozornosti pridavao izgledu. Želio je izgledati gospodski, pa mu je garderoba bila puna elegantnih stvari. 

Kao i u Austriji, Löwa respektiraju svi igrači Njemačke. Recept je vrlo jednostavan.

- Često nas je vodio na zajedničke večere i tako podizao atmosferu u momčadi - kaže Vastić.

Njemačka je ušla u finale očitavši Brazilcima nogometnu lekciju. Dupli pas, povratna lopta i praktički su im se ušetali u gol...

- Nije volio sebičnost, zagovarao je da se lopta što prije doda. Inzistirao je na takvim detaljima, pa me ne čudi da Njemačka puno zabija iz povratnih lopti - zaključio je Vastić.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • Bassa_1 10.07.2014.

    Ova Njemačka igra nogomet i zato navijam da osvoji prvenstvo. I što je najvažnije skormni su u svojim nastupima. Sječam se intervjua prije SP-a s Lahmom. Pitaju ga kako će Njemačka proći? kaže on da je teško predvidjeti, ali da ovaj puta ima dobar osjećaj....

  • Stella81 10.07.2014.

    zašto izgleda tako nesretno??

  • EzetrolLux 10.07.2014.

    kako volim vidjeti medije kako sami sebi skacu usta pa do prije sedam dana Low je bio neznalica, losa kopija Guardiole, ubica njemackog nogometa hajka je bila najjaca nakon utakmice Protiv Alzira a vidi sad se utrkuju ko ce mu prvi poljubiti dupe za novinarski zanat stvarno treba imati dobar zeludac

Komentiraj...
Vidi sve komentare