Obavijesti

Sport

Komentari 28

RaspoLöwio ih je kao od šale: Tehnonogomet rasturio Brazil

RaspoLöwio ih je kao od šale: Tehnonogomet rasturio Brazil
8

Joachim Löw svakom igraču na mobitel šalje videozapis o tome kako su igrali, gdje su griješili i zašto... To je bolje nego gnjaviti ih s analizama, kaže Oliver Bierhoff...

VIDEO

Tehnonogomet, tako njemački mediji tepaju Joachimu Löwu i jednoj od najboljih utakmica u povijesti Njemačke. Nije to daleko od istine jer izbornik koristi tehnološke sprave kako bi komunicirao s igračima.

- Igrači su često na mobitelima, pa smo napravili aplikaciju preko koje im šaljemo analize utakmica. Svaki igrač dobije kratak film o onome što je učinio dobro i gdje je pogriješio. To je puno bolje nego ih gnjaviti 90-minutnim analizama - objasnio je Oliver Bierhoff, menadžer reprezentacije.

No trenerski put Joachima Löwa bio je itekako trnovit. Kao mlad trener stigao je 1998. u Fenerbahče umjesto Otta Barića i Marinka Koljanina. 

- Mi smo otišli jer smo završili prvenstvo kao drugi, bod iza Galatasaraya. Fenerbahče priznaje samo prvo mjesto. Došao je Löw, kupili su mu sjajne igrače, imao je momčad za prvo mjesto, a on je potpuno podbacio. Slomio ga je pritisak turskih medija. Završio je treći i odmah su ga otjerali - prisjetio se Marinko Koljanin.

Godinu dana ostao je u Karlsruheu i Adanasporu, potom je 2002. osvojio s Tirolom naslov prvaka u Austriji, a godinu poslije s Austrijom iz Beča superkup. Konačno mu je krenulo.

- Inzistirao je da igramo napadački, sa što manje prekršaja. Kreativnost mu je bila najvažnija. Nismo smjeli izbijati loptu u aut nego odmah nakon oduzimanja početi graditi napad - rekao je Ivica Vastić, kojeg je Löw trenirao u Austriji Beč.

Čim je došao u Beč, stekao je golemo povjerenje svih u svlačionici.

- Nikad nije okolišao. Iskreno bi nam rekao što misli o nama i našoj igri. I zato smo ga jako cijenili.

Njemački izbornik prepoznatljiv je i cijenjen u domovini i zbog elegantnog odijevanja. 

- I tad je puno pozornosti pridavao izgledu. Želio je izgledati gospodski, pa mu je garderoba bila puna elegantnih stvari. 

Kao i u Austriji, Löwa respektiraju svi igrači Njemačke. Recept je vrlo jednostavan.

- Često nas je vodio na zajedničke večere i tako podizao atmosferu u momčadi - kaže Vastić.

Njemačka je ušla u finale očitavši Brazilcima nogometnu lekciju. Dupli pas, povratna lopta i praktički su im se ušetali u gol...

- Nije volio sebičnost, zagovarao je da se lopta što prije doda. Inzistirao je na takvim detaljima, pa me ne čudi da Njemačka puno zabija iz povratnih lopti - zaključio je Vastić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union