To je to što me zanima!

Raspucala su se "modra" krila! Hajro i Oršić nabrijani za Plzen

Odličan posao na ovoj je utakmici odradio i Ivan Šunjić koji modrima donosi energiju, agresiju i čvrstinu, sve što je Dinamu nedostajalo u prvoj utakmici s Viktorijom...
Vidi originalni članak

Izet Hajrović spreman je za Viktoriju Plzen! Definitivno spreman. Najbolji europski strijelac Dinama ove sezone prvi je dvoboj s Česima preskočio zbog žutih kartona (ali i lakše ozljede), a u Plzenu je bilo vidljivo koliko je modrima nedostajala stalna opasnost s lijeve strane. A Hajrović je sada fit, to je svom treneru dokazao i fantastičnom bombom s 25 metara u pobjedi nad Slaven Belupom 3-0.

DINAMO - SLAVEN 3-0 'Modri' razbili Slaven Belupo i Viktoriji poslali snažnu poruku

I baš zbog modre sedmice plavi se fanovi pune optimizmom, takvih klasa u svlačionici hrvatskog prvaka nema previše. Niti pojedinaca koji su jednim potezom spremni riješiti susret. Izet Hajrović tako je protiv Slavena zaslužio visoki 'palac gore', svi vjeruju kako u njegovoj ljevici ima još municije za Viktoriju. A četvrtak je na sličan način najavio i Oršić, prekrasnim pogotkom za 2:0. Standardna modra krila su već raspucana, a do uzvrata s Česima ostalo je još samo četiri dana...

Navijači Dinama puno su više u prvim nastupima očekivali od Iyayjija Atiemwena, no donedavni igrač Gorice još nikoga nije oduševio. Daleko od toga. Nigerijac je i ovoga puta zaigrao na desnom krilu, nije se striktno držao svoje linije, već djelovao kao lutalica u sredini terena. Bilo ga je posvuga, radio je puno, a učinak mu je bio mizeran.

Ostaje dojam kako se 'Beli' još ne snalazi najbolje u modrom dresu, zahtjevi Nenada Bjelice puno su drugačiji od onih Sergeja Jakirovića. Atiemwen (pre)dugo drži loptu u nogama, često usporava napade svoje momčadi, a solo-pokušaji ga još ne idu. U njegovoj igri želje ima napretek, ali nije to još 'to'.

Najveći plus u ovoj je utakmici u bilježnici Nenada Bjelice zasigurno dobio Ivan Šunjić. Mladi veznjak nije prošao pripreme, niti skupio ikakve minute na proljeće, ali je Slaven Belupo odradio u 'petoj brzini. Čvrst, žestok, agresivan i pravovremen na svakoj lopti, sve što je modrima nedostajalo u Češkoj. A što bi, baremu određenom dijelu igre, moglo Dinamu biti potrebno i ovaj četvrtak. Priliku je lijepo iskoristio i Mario Musa, koji je u završnici zabio treći gol, njegov prvi za Dinamo nakon tri i pol godine. Jedan je početkom sezone zabio i za Lokomotivu.

Lijepu predstavu pružio je Lovro Majer koji se iz dana u dan diže, sve više liči na 'najboljeg veznjaka lige' što je i bio u Lokomotivi. Sadegh Moharrami večeras je imao veliku priliku za 'osvajanje' desnog boka za dvoboj s Viktorijom, no Iranac je opet igrao 'toplo-hladno'. Imao dobrih okomitih prodora, ali i i brojnih igračkih 'mušica'.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Soliterba 18.02.2019.

    steta da u hnl nema jos 2-3 kluba na dinamovoj razini.. nista nazalost od europe.. al eto prvenstava se sama nizu jedno za drugim..

  • freeshooter 17.02.2019.

    Hajro je pucao od želje za igrom, tu energiju sigurno prenosi i na ekipu, vidilo se po goooolčini, Oršić ga je također izvrsno popratio, odličan, također i Majer, krila su nam nabijena. Idemo samo hrabro i sa onim presingom, uz pakao sa tribina, bit će velika fešta. Paralelno sam gledao i Viktorijinu utakmicu, meni oni nisu ničim impresionirali niti u četvrtak, danas još manje, nemogu si pomoć, ali mislim da su puno lošiji od nas, siguran sam u našu veliku pobjedu, ale, ale, Dinamo ale!!!

  • 17.02.2019.

    Tko je ovaj Tironi? Moharami je bio vrlo dobar a Andrića nije ni spomenuo?

Komentiraj...
Vidi sve komentare